Κεντρική Διεθνή Για κατάκτηση του τίτλου μιλάει ο GM της Χίμκι

Για κατάκτηση του τίτλου μιλάει ο GM της Χίμκι

pavel astakhov khimki

Η Χίμκι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, βρέθηκε στον τελικό της VTB League και στα play-off της Ευρωλίγκας, όπου και στα δύο αποκλείστηκε από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο General Manager της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, Πάβελ Αστάκχοφ σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ”sport-express.ru”, έκανε την αποτίμηση της σεζόν. Δήλωσε επίσης, πως την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα του με 2-3 προσθήκες είναι ικανή να κατακτήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το πώς κύλησε η σεζόν: ”Φυσικά, είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Εκπληρώθηκαν όσοι στόχοι είχαμε βάλει πριν από την έναρξη της σεζόν, να μπούμε δηλαδή στα πλέι οφ της Euroleague και να φτάσουμε στον τελικό της VTB League που θα μας έδινε το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης περιόδου. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ τη χρονιά επιτυχημένη”.

Για το αν ήταν η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας: ”Μπορώ να το πω. Από τη στιγμή που πιο πριν δεν είχαμε πάει ποτέ στα πλέι οφ της Euroleague…”

Για την πιο σημαντική… δουλειά της ομάδας στη διάρκεια του καλοκαιριού: ”Φυσικά το να κρατήσουμε τον Σβεντ. Είναι ο ηγέτης μας. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020, αλλά έπαιξε τόσο καλά φέτος που τα πάντα μπορεί να συμβούν. Όταν ένας παίκτης παίζει έτσι, υπάρχουν πολλές φήμες. Ελπίζουμε ότι ο Σβεντ θα μείνει. Νιώθει άνετα εδώ. Γνωρίζοντας τον Αλεξέι ως άνθρωπο, νομίζω ότι στο ΝΒΑ μπορεί να πάει μόνο για μία πολύ καλή πρόταση”.

Για το αν μπορεί ο Σβεντ να είναι ακόμη καλύτερος τη νέα σεζόν: ”Ναι. Ο Αλεξέι έκανε εξαιρετική σεζόν και όλοι οι μπασκετόφιλοι καταλαβαίνουν ποιος ήταν ο πραγματικός MVP της σεζόν. Φυσικά, έχει και συμπαραστάτες που είναι απαραίτητοι. Ο σούπερσταρ οδηγεί πάντα την ομάδα σε τίτλους. Εμείς χτίσαμε μία ομάδα γύρω του και προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τους κατάλληλους παίκτες για να τον βοηθήσουμε. Θα το έλεγα αμερικανικό το μοντέλο μας. Και είμαι σίγουρος ότι, αργά ή γρήγορα, ο Σβεντ θα κατακτήσει τίτλους μαζί μας”.

Για τις προτεραιότητες στη διάρκεια του καλοκαιριού: ”Κρίνοντας από τα αποτελέσματα, καταφέραμε να χτίσουμε μία καλή ομάδα πέρσι. Τώρα πρέπει να εξελιχθούμε, να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Αν προσθέσουμε 2-3 παίκτες, θα είμαστε μία εξαιρετική ομάδα, διεκδικήτρια του τίτλου. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους ξένους παίκτες που μας βοήθησαν, όπως ο Τάιλερ Χάνεϊκατ που ξέρουμε τι μπορεί να δώσει. Θα πάρουμε όμως έναν ή δύο ψηλούς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λευτέρης Κουτεντάκης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…