Εσύ το χάνεις

pascual

pascual

Γιώργος ΚογκαλίδηςΛένε πως έξυπνος άνθρωπος είναι αυτός που δεν κάνει το ίδιο λάθος. Περί της ευφυΐας του Τσάβι Πασκουάλ ουδείς λόγος, όμως δεν γίνεται να χάνει ματς που έχει φέρει στα μέτρα κι έχει στα χέρια του. Και να τα χάνει με τον ίδιο τρόπο. Ο Ολυμπιακός είναι κακός, αλλά παλεύει, έχει σταθερές και σε τελική ανάλυση πήρε δύο αποτελέσματα, χωρίς να είναι καλύτερος. Άρα του πρέπουν μεγαλύτερες… τιμές.

Ο Καταλανός προπονητής διαλέγει να παίζει με το “μπει – δεν μπει” του Μάικ Τζέιμς. Δεν μπορεί να έχει αυτούς τους παίκτες και να κοιτάζουν τι θα εμπνευστεί ο Αμερικανός. Είτε το κάνει καλά, είτε όχι, είτε ευστοχεί (όπως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα), είτε όχι (όπως έγινε στο τέλος).

Έχουν ειπωθεί πολλά για τα επιθετικά συστήματα που έχει στο μπλοκάκι του. Τα έχει. Δεν υπάρχει σύστημα που να λέει να επιτεθείς απέναντι στον καλύτερο αντίπαλο επιθετικό (Παπανικολάου). Εξαιρετικός παίκτης ο Καλάθης, αλλά δεν μπορεί να τον βάζεις στα τελευταία λεπτά, όταν ξέρεις πως ο αντίπαλός του απλά θα κλείσει χώρους και θα δώσει βοήθειες.

Έγινε λόγος για την παροιμιώδη ευστοχία του Ρίβερς κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως εν τέλει ο Σφαιρόπουλος βρήκε τρόπο να τον περιορίσει. Με τον Μιλουτίνοφ θα κάνει κάτι ο Τσάβι, ή θα τον στείλει στο ΝΒΑ;

Όταν νικάς με 10 πόντους και θέλει λιγότερο από έξι λεπτά να τελειώσει το ματς, όταν ο αντίπαλος έχει βάλει 7 πόντους στην τρίτη περίοδο και στην τέταρτη παραπατά, είναι απλό να πεις ότι δεν θέλεις να δεχθείς τρίποντο, να απλώσεις την άμυνα και να μην δώσεις ψυχολογία στους “ερυθρόλευκους“, που έχουν πολλάκις αποδείξει ότι δεν παραδίδονται.

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, όμως ο Ολυμπιακός έχει σαφές προβάδισμα. Όχι γιατί το σκορ είναι 2-1, αλλά επειδή απορρόφησε τις απουσίες των Χάκετ – Λοτζέσκι, την αμυγδαλίτιδα του Σπανούλη, ακόμα και το διάστρεμμα του Γκριν.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…