Κεντρική NBA Αδυσώπητοι Γουόριορς, “σκούπισαν” το Πόρτλαντ! (vids)
NBA

Αδυσώπητοι Γουόριορς, “σκούπισαν” το Πόρτλαντ! (vids)

steph curry warriors blazers 1

steph-curry-warriors-blazers

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έπιασαν τρομακτικά επίπεδα απόδοσης από το πρώτο δωδεκάλεπτο και “κονιορτοποίησαν” την αδύναμη άμυνα του Πόρτλαντ! Οι “πολεμιστές” συνέτριψαν τους Μπλέιζερς με 103-128 και πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες στον 2ο γύρο, “σκουπίζοντας” τους αντιπάλους τους. Ο Στεφ Κάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ιστορική 1η περίοδο, μετατρέποντας τη συνέχεια της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία!

Συγκεκριμένα, η 1η περίοδος έληξε με σκορ 23-45, με το Γκόλντεν Στέιτ να ισοφαρίζει το ρεκόρ συγκομιδής πόντων στα πρώτα 12 λεπτά στην ιστορία των πλέι-οφς! Οι Γουόριορς πήραν μεγάλο προβάδισμα από το ξεκίνημα του ματς, καθώς ευστόχησαν στα 12 από τα πρώτα 14 σουτ τους, με τους Μπλέιζερς να έχουν μόλις 4/17! Η επιστροφή του Κέβιν Ντουράντ αποδείχθηκε καθοριστική, με το “μενού” των φιναλίστ του NBA να περιέχει τα πάντα!

Αιφνιδιασμοί, ελεύθερα σουτ και κακές άμυνες των Μπλέιζερς συνέθεσαν το σκηνικό. Οι παίκτες του Πόρτλαντ πήγαιναν συχνά κάτω από τα σκριν, με αποτέλεσμα να αφήνουν αμαρκάριστα σουτ ενώ αδυνατούσαν να μαρκάρουν τους “καυτούς” Γουόριορς στο τρανζίσιον. Ακόμη, σκόραραν αρκετά μέσω των αγαπημένων τους “σπλιτ” από το ποστ ενώ η άμυνα δεν αποτέλεσε πρόβλημα, με τον Ντουράντ να βοηθάει ιδιαίτερα στον τομέα αυτό με την επιστροφή του. Η διαφορά είχε ξεφύγει από νωρίς και τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=P2QeTVKtJXQ]

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σκόραρε συνολικά 34 πόντους με 12/26 σουτ, όντας η μόνη αξιόπιστη πηγή σκοραρίσματος στη 2η περίοδο για τους Μπλέιζερς. Με ατομικές ενέργειες, έδινε συνεπές σκορ στην ομάδα του αλλά η επιθετική λειτουργία των Γουόριορς παραήταν καλοδουλεμένη για να χάσει τη διαφορά. Σε συνδυασμό με τα “όργια” του Κάρι, οι Γουόριορς πήγαν στα αποδυτήρια, όντας στο +24 (48-72), με τον “περίπατο” να συνεχίζεται. Το πόδι δεν βγήκε από το “γκάζι” μέχρι το τέλος, με το Γκόλντεν Στέιτ να θριαμβεύει.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ykrVxpXfmsg]

Ο Στεφ Κάρι σταμάτησε στους 37 πόντους, με 5/9 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 6/7 βολές, σε μόλις 29 λεπτά συμμετοχής! Είχε ακόμη 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, πετυχαίνοντας μια από τις πιο “γεμάτες”, φετινές εμφανίσεις του. Παίζοντας με τρομερή όρεξη, τιμωρούσε τη μέτρια, περιφερειακή άμυνα των Μπλέιζερς, έμπαινε προς το καλάθι ενώ τροφοδοτούσε υπέροχα τους συμπαίκτες του. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε την έκπληξη, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 5/8 τρίποντα (!), σε συνδυασμό, φυσικά, με τη γνωστή, απίθανη παρουσία του στην άμυνα ενώ ο Κλέι Τόμπσον ολοκλήρωσε με 18. Στον αντίποδα, πέρα από τον Λίλαρντ, μονάχα ο Αμίνου διασώθηκε, με 25 πόντους και 5/9 τρίποντα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 4 βασικοί των Μπλέιζερς, πλην του Λίλαρντ, είχαν μόλις 4/24 σουτ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sfNII1CZ5n4]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g3DeF6vlQlg]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…