Κεντρική NBA Έφεραν τη σειρά σε ισορροπία οι Χοκς! (vids)
NBA

Έφεραν τη σειρά σε ισορροπία οι Χοκς! (vids)

dennis schroder hawks

dennis-schroeder-hawks

Οι Ατλάντα Χοκς έχουν αναγεννηθεί από τις “στάχτες” τους και διεκδικούν στα ίσια πλέον την πρόκριση! Τα “γεράκια” επικράτησαν για συνεχή φορά των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς με 111-101, υπερασπιζόμενη ιδανικά την έδρα τους και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2! Οι πόντοι εντός της ρακέτας (44 έναντι 30), ο εξαιρετικός χειρισμός των κρίσιμων καταστάσεων (34-24 το επιμέρους σερί στην 4η περίοδο) και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα (7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) ήταν οι κύριοι τομείς, χάρη στους οποίους οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να πάρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

 

Ο Πολ Μίλσαπ ξεχώρισε για ακόμη μια φορά με την πολύπλευρη προσφορά του, έχοντας 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Έκανε εξαιρετική δουλειά σε ρόλο πασέρ από το high-post, έδωσε δυναμικές “μάχες” στα ριμπάουντ ενώ είχε και 2 κλεψίματα. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε “γεμάτη” παρουσία, με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, χάρη στα γρήγορα ρολαρίσματά του, το παιχνίδι στο ποστ αλλά και την κυριαρχία του στα ριμπάουντ ενώ ο Ντένις Σρούντερ σταμάτησε στους 18, όλοι στο 2ο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι αντίπαλοι πήγαιναν από κάτω στα σκριν, με συνέπεια να μένει ελεύθερος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z1OUc71FvOs]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c5eMR-422×8]

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Τόριαν Πρινς, ο οποίος είχε 11 πόντους και έτσι, έγινε ο πρώτος ρούκι των Χοκς μετά τον θρυλικό Πιτ Μάραβιτς που πετυχαίνει διψήφιο αριθμό πόντων στα 4 πρώτα του παιχνίδια στα πλέι-οφς! Επίσης, ο Χοσέ Καλντερόν ήταν ο παίκτης-κλειδί, όταν ο Σρούντερ καθόταν στον πάγκο. Ο “μπαρουτοκαπνισμένος” Ισπανός αγωνίστηκε 20 λεπτά και είχε 10 πόντους, μαζί με 5 ασίστ. Μάλιστα, η Ατλάντα ήταν κατά 29 πόντους καλύτερη από τους αντιπάλους της με αυτόν στο παρκέ!

Στον αντίποδα, ο Μπράντλεϊ Μπιλ ανέκαμψε μετά την κακή του παρουσία στο προηγούμενο ματς, με 32 πόντους και 5/14 τρίποντα. Ο Τζον Γουολ ήταν για άλλη μια φορά θετικός, με 22 πόντους και 10 ασίστ, έχοντας όμως 6 λάθη και 7/19 σουτ ενώ οι Πόρτερ και Μπογκντάνοβιτς έφθασαν τους 13 έκαστος. Η επιθετική ποικιλία της Ατλάντα, όμως, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, με τη σειρά να αποκτά έντονο ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν, άλλωστε εξαρχής!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oXk62zDvO6c]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…