Κεντρική NBA Ανώμαλη “προσγείωση” για Μπακς και Γιάννη (vids)

Ανώμαλη “προσγείωση” για Μπακς και Γιάννη (vids)

giannis antetokounmpo kyle lowry bucks raptors

giannis-antetokounmpo-kyle-lowry-bucks-raptors

Οι Τορόντο Ράπτορς αποφάσισαν να δείξουν με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο ότι είναι η κορυφαία και η πιο ποιοτική ομάδα της σειράς. Οι Καναδοί “διέλυσαν” τους Μιλγουόκι Μπακς με 118-93, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2 στις νίκες και έχοντας πλέον δύο “match-ball”, προκειμένου να κάνουν δική τους την πρόκριση. Η τακτική-κλειδί για τους γηπεδούχους ήταν η small-ball λογική τους, κατεβάζοντας ευέλικτες πεντάδες στο παρκέ, με τον Σερτζ Ιμπάκα σε ρόλο σέντερ και τους ΝτεΜάρ Κάρολ και Πι Τζέι Τάκερ στη θέση “4“. Έτσι, κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τις αθλητικές και μακριές πεντάδες των Μπακς, έχοντας ως MVP, όμως, έναν ανέλπιστο ήρωα, τον Νόρμαν Πάουελ.

Φενέρ-Παναθηναϊκός, Μπασκόνια-ΤΣΣΚΑ στην Euroleague, Ρόκετς-Θάντερ, Σπερς-Γκρίζλις, Κλίπερς-Τζαζ στο ΝΒΑ… Ολα τα σπουδαία ματς η 2winbet.gr θα τα προσφέρει στους πελάτες της στις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς με “ελκυστικό” live betting!

 

Παίζοντας με τρομερή ενέργεια και πάθος, ο Πάουελ πραγματοποίησε μια “εκρηκτική” εμφάνιση, με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, σε 34 λεπτά συμμετοχής! Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και άρπαξε την ευκαιρία από τα “μαλλιά”, όπως ακριβώς είχε πράξει και στα περσινά πλέι-οφς, εναντίον των Πέισερς. Ευστόχησε αρκετές φορές σε spot-up συνθήκες, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έμενε μόνος του, ελέω της “βαρύτητας” των συμπαικτών του και της ασυνεννοησίας των παικτών του Μιλγουόκι. Δεν δίσταζε να βάζει την μπάλα στο παρκέ, πυροδοτώντας αιφνιδιασμούς ενώ ήταν άψογος και στα αμυντικά του καθήκοντα, χάρη στην αθλητικότητα και τα τεράστια χέρια του. Στο φινάλε, πέτυχε και 2 τρομερά καρφώματα, υπογράφοντας αυτή την εξαιρετική εμφάνιση!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zoTvSzycyEw]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καταπληκτικός, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφς, με 30 πόντους, έχοντας 12/19 σουτ. Ακόμη, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έδωσε 3 τάπες και έκανε και 3 κλεψίματα! Αυτή τη φορά, ο “Greek freak” έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό ενώ σκόραρε ορισμένα εύκολα καλάθια, μέσω εξαιρετικών κινήσεων στο ποστ. Αμυντικά τα πήγε περίφημα, τόσο στον αέρα, όσο και στο έδαφος αλλά η παρουσία του δεν ήταν αρκετή, ώστε να αναχαιτιστούν οι “πυραυλοκίνητοι” Ράπτορς. Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον σταμάτησε στους 19 πόντους ενώ ο Γκρεγκ Μονρό είχε 11, με την τριάδα αυτή να είναι η μοναδική με διψήφιο αριθμό πόντων!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YY-qDkGSiWA]

Από πλευράς Τορόντο, 6 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Σερτζ Ιμπάκα ήταν εξαιρετικός στη θέση του σέντερ, με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 τάπες. Ο Κάιλ Λάουρι είχε 16, μαζί με 10 ασίστ ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν δεν χρειάστηκε να βάλει πάνω από 18. Οι Ράπτορς μοίρασαν συνολικά 28 ασίστ, κάτι αρκετά ασυνήθιστο για αυτούς, σούταραν με 57.7% εντός πεδιάς και είχαν 12/27 τρίποντα, με την κυριαρχία τους να είναι εμφανής από την 1η περίοδο.

Το αρχικό 9-11 μετατράπηκε σε 26-11, με τους Ράπτορς να τρέχουν σερί 17-0! Οι Μπακς επέλεγαν συνεχώς να κάνουν νταμπλ-τιμ στον ΝτεΡόζαν, με αποτέλεσμα να γυρίζει γρήγορα η μπάλα και να υπάρχει συνεχώς αμαρκάριστος παίκτης. Ο Ιμπάκα ήταν “πύργος” στην άμυνα, προστατεύοντας το καλάθι ενώ οι Ράπτορς ήταν ισχυροί και στο τρανζίσιον. Τα 3 σερί καλάθια του Μονρό έδωσαν κάποιες ανάσες στα “ελάφια”, με το πρώτο δωδεκάλεπτο να λήγει με σκορ 31-20.

Χάρη στην καταπληκτική απόδοση του Γιάννη στη 2η περίοδο, ο οποίος είχε 13 πόντους με 6/6 σουτ, οι Μπακς διατηρούνταν σε σχετικά κοντινή απόσταση, με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 57-48, παρά το γεγονός ότι η απόσταση των δύο ομάδων είχε φθάσει ακόμη και στους 19 (51-32)!

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ευστοχία από μακρινή απόσταση και εκμετάλλευση των κενών της άμυνας, οι Ράπτορς άρχισαν να ξεφεύγουν και πάλι στην 3η περίοδο, αυτή τη φορά οριστικά. το 80-69 μετατράπηκε ταχύτατα σε 90-69, με τα πράγματα να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τους 14 πόντους, με τους Ράπτορς να βρίσκονται μια “ανάσα” πλέον από την πρόκριση στον 2ο γύρο και τη συνάντηση με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pSdx3Xld5fk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…