Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

hogue printezis kaselakis kifisia olympiakos

hogue-printezis-kaselakis-kifisia-olympiakos

Η 10η αγωνιστική της Α1 ολοκληρώθηκε με ένα αναπάντεχο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε “σκούρα” στο Ζηρίνειο και λίγο έλειψε να ηττηθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο κλειστό των βορείων προαστίων. Εν τέλει, όμως, ο Χάκετ με καθοριστικούς πόντους έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του (75-73), όμως η Κηφισιά έχει παράπονα από τη διαιτησία, θεωρώντας πως έγινε φάουλ στον Γλυνιαδάκη 8 δεύτερα πριν το τέλος.

Όπως και να χει, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις και έχουν αποδείξει, μέχρι στιγμής, πως έχουν τα φόντα για να πάρουν μια εύκολη παραμονή, ου μην και να διεκδικήσουν την είσοδο στα πλέι οφ.

Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής είχαν εντελώς διαφορετική εξέλιξη καθώς οι νικητές πέτυχαν ευρείες τελικές διαφορές, φθάνοντας με άνεση στα ροζ φύλλα αγώνα.

Ο Άρης ισοπέδωσε τον Απόλλωνα Πάτρας, με 82-50, ενώ κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Μέξας αποθέωσε με μοναδικό τρόπο τον Δημήτρη Πρίφτη, για τη δουλειά του στους “κιτρινόμαυρους“. Αναλόγως, εύκολο ήταν και το έργο της ΑΕΚ ενάντια στο Ρέθυμνο, του οποίου επιβλήθηκε με 86-70. Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι του Σωτήρη Μανωλόπουλου στον πάγκο της Ένωσης, ως πρώτος προπονητής καθώς ο Γιούρι Ζντοβτς έχει ήδη “σηκώσει μανίκια“.

Ο Κολοσσός πέρασε σαν “σίφουνας” από την Καβάλα (85-72) και βύθισε ακόμα περισσότερο την γηπεδούχο ομάδα, η οποία αποτελεί το Νο1 φαβορί για τον υποβιβασμό. Εκτός εάν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή. Τα Τρίκαλα διέλυσαν τον Αρκαδικό (82-54), χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των… “τριών σωματοφυλάκων” τους, με τον έναν εξ αυτών και δη τον Ντιμίτριους Κοντζέρ, να αναδεικνύεται MVP της αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στο Λαύριο, το οποίο δεν κατάφερε να προβάλει σοβαρές αντιστάσεις (78-62), ενώ ήσυχο ήταν και το απόγευμα του Παναθηναϊκού στην Αμαλιάδα, όπου επιβλήθηκε του Κοροίβου με 75-57.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…