Η απόλυτη ανομία

kontonis olympiakos

kontonis-olympiakos

Αλήθεια, υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι τί να πρωτοθαυμάσω: Την κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και λογικής, την ανομία των πράξεων, ή την αβάσταχτη ελαφρότηταδημοσιογράφων“, που αν δεν το κάνουν από άγνοια, είναι καθοδηγούμενοι; Ίσως να επιλέξω να θαυμάσω την απάθεια του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος περί άλλων τυρβάζει, όταν στα του οίκου του, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Διαβάσαμε, λοιπόν, στο ρεπορτάζ ότι “τέλος ο Καφφές από την ΟΔΚΕ με 20-0“. Δεν μας είπαν αν υπάρχει και τρίποντο. Πάμε να σοβαρευτούμε:

ΔΕΝ υπάρχει πρόταση μομφής, γιατί δεν κατατέθηκε σε Γενική Συνέλευση. Μια μάζωξη, όσοι κι αν μετέχουν, δεν υποκαθιστά Γενική Συνέλευση. Το ότι μπορούν οι Σύνδεσμοι, αν επιμείνουν, να καταθέσουν πρόταση μομφής είναι άλλο, από το αν κατατέθηκε (δεν υπάρχει πρόταση μομφής), πόσο μάλλον αν υπερψηφίστηκε.

Αν, δηλαδή, μαζευτούν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Βουλής και αποφασίσουν να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, πέφτει η Κυβέρνηση; Προφανώς και όχι. Θα πέσει, αν κι εφόσον, κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο και καταψηφιστεί.

Άρα η όλη συγκέντρωση στη Λάρισα έχει επικοινωνιακό ενδιαφέρον (γι’ αυτό και έγινε), αλλά καμία ουσιαστική μεταβολή -αυτή τη στιγμή- στο στάτους της ΟΔΚΕ.

  • Το ότι αυτοί οι Σύνδεσμοι (οι εκπρόσωποί τους) συναντήθηκαν πριν ταξιδέψουν για Λάρισα στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι αλήθεια ή ψέμα;
  • Αναμειγνύεται ο κ. Βασιλακόπουλος στα της διαιτησίας;
  • Τί άποψη έχει γι’ αυτό ο Σταύρος Κοντονής;
  • Τα έξοδα της διαδικασίας, τα πλήρωσαν από την τσέπη τους οι εκπρόσωποι, ή πληρώθηκαν από φορέα;

Προφανώς και πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις και τιμολόγια, για να δούμε αν είναι… ρεφενέ παράτα, ή αν εμείς (μέσω κρατικού χρήματος) πληρώνουμε τις βόλτες των εκπροσώπων.

Ότι υπάρχει αυτή η κίνηση, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Τέτοιες ενέργειες όμως, που καταλύουν κάθε αρχή δικαίου και νομίμων διαδικασιών, απλά δικαιώνουν τις απόψεις του Ηλία Καφφέ, έτσι όπως αυτές κατατέθηκαν στον Αθλητικό Εισαγγελέα (και όχι μόνο).\

Αλήθεια, είναι άσχετη η επιχείρηση καθαίρεσης του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, με το αίτημα προς τη ΓΓΑ για να εισπράξει η Ομοσπονδία τα χρήματα που οφείλονται στους διαιτητές, “μπλοκάροντας” την επιχορήγηση στην ΕΟΚ;

Έχουμε να κάνουμε με… ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Υπό το απαθές βλέμμα της Πολιτείας, δηλαδή του Σταύρου Κοντονή. Ο φάρος λάμπει κι ο Κοντονής βλέπει τον ίσιο δρόμο. Έτσι όπως τον είδαν κι άλλοι πριν από αυτόν.

Αλήθεια, ως νομομαθής, τι άποψη έχει για τη συγκεκριμένη διαδικασία; Όλα καλά;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…