Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Παναθηναϊκός 57-75

Κόροιβος – Παναθηναϊκός 57-75

feldeine koroivos panathinaikos

feldeine-koroivos-panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός έχει εμφανιστεί σε αρκετά παιχνίδια της Α1, φέτος, με έλλειψη συγκέντρωσης, καταλήγοντας να κυνηγάει αναπάντεχα μεγάλες διαφορές. Στην Αμαλιάδα φρόντισε να δείξει από την αρχή ότι δεν έχει όρεξη για “καρδιοχτύπια” και έφυγε νικητής με το ευρύ 75-57.

Οι “πράσινοι” μπήκαν φορτσάτοι και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου φανέρωσαν ξανά το άσχημο τους πρόσωπο και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά. Όμως, κάπου εκεί σοβάρεψαν, ανέβασαν στροφές, έχτισαν διψήφια διαφορά και τη διατήρησαν με ευκολία σε ασφαλή επίπεδα, μέχρι τέλους.

Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν ασταμάτητος, σημειώνοντας 25 πόντους και οι Βλάντο Γιάνκοβιτς, Τζέιμς Γκιστ, τον πλαισίωσαν έχοντας 16 και 10, αντίστοιχα. Από πλευράς Ηλείων, διακριθέντες ήταν οι Ντουέιν Ντέιβις και Ντάρελ Χάρις, με 15 πόντους έκαστος.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να δείξει εξ αρχής ότι αυτός είναι το αφεντικό και έθεσε τον τόνο της αναμέτρησης, χτίζοντας διαφορά 9 πόντων (6-15) μέσα στα πρώτα εξήμισι λεπτά της αναμέτρησης, με τον Τζέιμς Φελντέιν να πρωτοστατεί, σημειώνοντας 6 πόντους. Ο Κόροιβος προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά δεν κατόρθωσε τίποτα περισσότερο από το να πλησιάσει στους 4 (14-18) προτού ο Γιάνκοβιτς διαμορφώσει το 14-20, της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και σταδιακά, επωφελούμενοι και κάποια λάθη αλλά και την αστοχία του Παναθηναϊκού, έφεραν το ματς στα ίσα (26-26 στο 15′) με τρίποντο του Χαριτόπουλου. Ενώ λίγο αργότερα ο Πουλιανίτης μιμήθηκε τον συμπαίκτη του και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα (29-28 στο 17′), για πρώτη και τελευταία φορά στον αγώνα. Οι “πράσινοι”… “θύμωσαν”, σοβαρεύτηκαν και με μπροστάρηδες του Φελντέιν και Γιάνκοβιτς, έτρεξαν σερί 11-0, για να πάνε στα αποδυτήρια με “αέρα” 10 πόντων (29-39).

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν αρκετά άστοχοι, από το τρίποντο, αλλά αντιστάθμιζαν το γεγονός αυτό με την υπεροχή τους στα ριμπάουντ, την καλή άμυνα και κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα, η διαφορά έφθασε ακόμα και στο +16 (37-53 στο 26′) και διατηρήθηκε, με ευκολία, σε διψήφιο νούμερο μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μοναδικό μελανό σημείο τα 4 φάουλ (όλα επιθετικά) που είχε ήδη κάνει ο Ραντούλιτσα.

Το “τριφύλλι” φρόντισε να κλειδώσει μια και καλή την υπόθεση νίκη στα πρώτα έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου. Έτρεξε επιμέρους 16-3, το οποίο εκτόξευσε την ψαλίδα στο +23 (50-73) και διατήρησε τον Παναθηναϊκό αήττητο και στην κορυφή την Α1.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Μπίτης – Παφίλης.
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-39, 47-57, 57-75.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (2), Χάρντινγκ, Βασιλόπουλος 4, Κάουνσιλ 2, Χάρις 15, Συνετός, Πουλιανίτης 3 (1), Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 5 (1), Βαρδακαστάνης, Γεωργάκης 6, Μπατής.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3 (1), Φελντέιν 25 (3), Γκιστ 10, Καλάθης 2, Κούζμιτς 9, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 16 (2), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…