Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Η αποθέωση του Πρίφτη

Η αποθέωση του Πρίφτη

Kostas

Kostas Mexas

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κώστας Μέξας για τον Δημήτρη Πρίφτη και τη δουλειά που κάνει στον Άρη. Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πατρών, εξήρε τα βήματα προόδου των “κιτρινόμαυρων”, καθώς και την πορεία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε “αστεία” την εικόνα της δικής του ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Από τον Ιούνιο, ο Δημήτρης Πρίφτης μέχρι τώρα έχει κάνει μόνο σωστά βήματα. Η επιλογή των παικτών έγινε με πολύ προσοχή από τον κόουτς και τους συνεργάτες του. Η εικόνα που βγάζει η ομάδα και αυτή η συναδελφικότητα και η αγάπη των παικτών μεταξύ τους είναι δουλειά του προπονητή και της επιλογής των παικτών, όσον αφορά τον χαρακτήρα. Ο συνδυασμός χαρακτήρα, ταλέντου, κινήτρου είναι πολύ σημαντικός για τις επιλογές παικτών. Ο Άρης έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλό του στο Eurocup από όλες τις άλλες ομάδες, έχει κάνει μόνο ένα κακό πεντάλεπτο στον Κόροιβο και σε όλα τα άλλα παιχνίδια είναι κυρίαρχος. Επειδή διαβάζουμε όλοι social media, δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω κάποιες γκρίνιες και μιλάω καθαρά μπασκετικά, σαν ουδέτερος!

Αν είχε άλλο όνομα – και καταλαβαίνετε τι εννοώ – θα ζητούσαν όλοι τώρα (από τη διοίκηση) να κάνει κλειστό τριετές στον Πρίφτη, για να μην τον πάρουν άλλες ομάδες! Με τον κόουτς έχουμε ένα καλημέρα, ένα καλησπέρα, αυτή είναι η σχέση μας. Το λέω όπως το αισθάνομαι μπασκετικά. Αυτή είναι η άποψή μου. Ο κόουτς μεγαλώνει μαζί με τον Άρη κι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο. Τον αφήνετε να δουλεύει… Σέβεται την επένδυση που γίνεται στον Άρη, την προστατεύει κι αυτό θέλει μόνο στήριξη.

Ήταν ένα καλό μάθημα για μας ο σημερινός αγώνας, η απόδοσή μας ήταν αστεία για σχεδόν 40 λεπτά, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν είναι αποδεκτές όταν παρουσιάζεις τέτοια εικόνα μέσα στο γήπεδο. Είμαστε μακράν η χειρότερη ομάδα που πέρασε από το Παλέ, πρέπει να αντιδράσουμε οπωσδήποτε άμεσα. Κάναμε ελάχιστα από αυτά που είχαμε αποφασίσει. Εν μέρει φταίει η πίεση του Άρη, αλλά κυρίως η δική μας πνευματική ανετοιμότητα.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς για την δουλειά που έχει κάνει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Είναι μια ομάδα που παίζει κάθε μέρα στα όριά της, η χημεία της και ο τρόπος που λειτουργούν όλοι μέσα στο γήπεδο είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…