Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μην βιάζεστε, θα εκτεθείτε

Μην βιάζεστε, θα εκτεθείτε

alessandro gentile ea7 emporio armani milan eb15

alessandro-gentile-ea7-emporio-armani-milan-eb15

giorgos-kogasΟ Ολυμπιακός είναι καλός. Έχει ζητήματα να λύσει, αλλά είναι καλός. Έχει αρχές, έχει βάσεις κι όταν θα μπουν κι άλλοι παίκτες στη λογική της ομάδας, θα είναι ακόμα καλύτερος. Κι επειδή τα… γραπτά μένουν, ξεκινώ σήμερα από εκεί που σταμάτησα μετά την ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Είχα γράψει στον επίλογο “… Όσοι, πάντως, βιάζονται να μεμψιμοιρήσουν ή να θριαμβολογήσουν (οι αντίπαλοι), ας περιμένουν λίγο. Ο Ολυμπιακός έχει ζητήματα να επιδιορθώσει, αλλά έχει και πάρα πολλές δυνατότητες“.

Ο Χάκετ ήταν παρών. Σ’ ένα γήπεδο που ενδεχομένως ένιωθε καλά, όμως έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό και δείχνει μέρα με τη μέρα ότι θα βοηθήσει. Δεν θα τον μάθουμε τώρα, δεν θα δώσει εξετάσεις για… δίπλωμα, αλλά κάθε αγώνας είναι σημείο κρίσης και αναφοράς για κάθε παίκτη.

Ο Σπανούλης δεν θα βάζει (ενδεχομένως) με την ίδια άνεση την μπάλα στο καλάθι, θα δέχεται περισσότερες τάπες απ’ ότι μέχρι πέρυσι, θα κάνει ίσως περισσότερα λάθη, αλλά δεν έσβησε από τον χάρτη. Αλίμονο…

Ο Γιανγκ προσφέρει στον Ολυμπιακό αυτό που είναι το κατ’ αρχήν ζητούμενο: Την επιθετική ισορροπία. Όταν μπει για τα καλά στο κόλπο κι ο Χάντερ, οι “ερυθρόλευκοι” θα αποκτήσουν παιχνίδι στο “ζωγραφιστό” και τότε θα βρεθούν πολύ περισσότερα ελεύθερα σουτ.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν δύο θέματα:
Κατά πόσο ο Στρόμπερι είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Η εμπιστοσύνη στην εκρηκτικότητά του και η προσπάθεια να μπει ανάμεσα στην πάσα προς τον Τζεντίλε, για να κλέψει μπάλες, δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Για άλλο ένα ματς ήταν άφαντος επιθετικά.

Κατά πόσο ο Μιλουτίνοφ είναι ο ξένος που θέλει ο Ολυμπιακός. Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο κι ίσως οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να πάρουν παίκτη σε άλλη θέση, από το να κρατούν ένα παιδί που δεν πατάει στο παρκέ. Βεβαίως, ο Σφαιρόπουλος είπε ότι το ρόστερ έκλεισε, αλλά ό,τι κλείνει ανοίγει.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Το έδειξε στη Βιτόρια, το έδειξε και χθες στο Μιλάνο. Θα μπορούσε να έχει και 2/2 εκτός έδρας, όμως σημασία δεν έχουν μόνο οι βαθμοί, αλλά η εικόνα και η προσαρμογή. Κι όσο οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να κατεβάζουν τον αντίπαλο στους 60-65 πόντους θα έχουν το πάνω χέρι.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …