Κεντρική Ασίστ Shadow Πόσο μπάσκετ αντέχεις; (vid)

Πόσο μπάσκετ αντέχεις; (vid)

malios dinos

malios-dinos

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το μέλλον τους είναι… προαποφασισμένο. Γιατί, αλήθεια, αυτό το παιδί που γεννήθηκε στη Βοστόνη και κατάγεται από τα Καλάβρυτα, τί άλλο μπορούσε να κάνει;

Ο Ντίνο (Κωνσταντίνος κατά το ελληνικότερο) Μάλλιος δεν είναι απλά παιδί… μπασκετικής οικογένειας. Γεννήθηκε μέσα στο μπάσκετ! Τον ανακάλυψε και τον έφερε στην Ελλάδα ο Θάνος Κουκουράβας και ήδη υπάρχουν 3-4 ομάδες που τον… περνούν από “έλεγχο“. Διόλου παράλογο, καθώς διαθέτει πολύ καλό σουτ και πάσα, “διαβάζει” εκπληκτικά το παιχνίδι, χειρίζεται καλά την μπάλα και… έχει ελληνικό διαβατήριο (φυσικά).

Η ιστορία του Μάλλιου είναι τόσο εντυπωσιακή, όσο και η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σπίτι του την 4η Ιουλίου:

malios-family

– Με το γκρι μπλουζάκι είναι ο Νίκος Τσιώτος (έπαιξε το 1978 στον Σπόρτιγκ, όπως και ο αδερφός του Χρήστος), ο οποίος είναι θείος του Ντίνο.
– Με το μαύρο μπλουζάκι (πίσω σειρά) είναι ο Παναγιώτης Λάσκαρης (έπαιξε τις περιόδους 1978-’79 και 1981-’82 στον Πανελλήνιο) κι είναι ξάδερφος του Ντίνο.
– Με το λευκό μπλουζάκι στην… πίσω σειρά είναι ο Κυριάκος Βίδας (παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και του Ηλυσιακού), ο οποίος είναι στενός οικογενειακός φίλος.
– Αυτός που κρατάει την μπάλα  είναι ο Γιάννης Κουτσουφλάκης (παίκτης του Περιστερίου και του Ηλυσιακού), που επίσης είναι στενός οικογενειακός φίλος.
– Δίπλα του, με το λευκό μπλουζάκι, είναι ο Χρήστος Ζήκος (έπαιξε στο Περιστέρι την περίοδο 1983-’84), ο οποίος είναι θείος του Ντίνο.

Δεν χωρούσαν όλοι στη φωτογραφία, αφού στενός φίλος του Ντίνο είναι ο Δημήτρης Πιερράκος (έπαιξε στο διάστημα 1993 – 1998 στο Μαρούσι) και κουμπάρος του ο Γιώργος Μαζαρέας (παίκτης του Πανελληνίου από το 1982 έως το 1987).

Με ρίζες εκτός από τα Καλάβρυτα και την Σπάρτη, ο Ντίνο Μάλλιος αποφάσισε να επιστρέψει στη γη των προγόνων του. Λίγο να πάρει από τον καθένα, το μέλλον είναι… πορτοκαλί γι’ αυτόν. Δεν ξέρουμε πόσο ψηλά θα φτάσει, αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τί συζητούν (και πόσα πράγματα του έχουν διηγηθεί) όταν συναντούνται όλοι μαζί…

  • skourtopoulos1

    Ποιος Θανάσης;

    Καλησπέρα στα φιλαράκια μου και καλή χρονιά. Επέστρεψα από τις διακοπές στο χωριό κι αντί …
  • destavridis koukouravas

    Πέρα σους πέρα κάμπους…

    Όταν -σε ανύποπτο χρόνο- γράφαμε ότι στη Λάρισα δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, …
  • mayer

    Μέιερ, ο πρώτος (vid)

    Την πρώτη του μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος απέκτησε τον Τόνι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…