Ποιος Θανάσης;

Καλησπέρα στα φιλαράκια μου και καλή χρονιά. Επέστρεψα από τις διακοπές στο χωριό κι αντί να φέρω αυγά και κρέατα, αντί να φέρω κανέναν ντενεκέ λάδι, έφερα χαμπέρια. Κι ως σωστός «Περαστικός» θα τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί τι αξία έχουν τα νέα αν δεν γνωστοποιούνται;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το αχώριστο παραγοντικό δίδυμο σε μια ομάδα της Α1 δεν ήταν εντέλει και τόσο αχώριστο. Έμαθα ότι πήγαν στον κινηματογράφο και είδαν την ταινία «μαλλιά κουβάρια». Την είδαν, τους άρεσε κι είπαν να γίνουν κι αυτοί. Αλλού ο ένας, αλλού ο άλλος και -όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- μετά τη διάλυση του αρραβώνα διαρρέουν ο ένας τα κουσούρια του άλλου.

Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο νέο, οι πιο μυημένοι το γνωρίζουν από καιρό. Πάμε στα πιο ενδιαφέροντα, γιατί σε τελική ανάλυση, τι ένας, τι δύο, σημασία έχει τι μπαίνει στο ταμείο

Μόλις γύρισα, είπα να περάσω από το αγαπημένο μου στέκι, εκεί όπου συχνάζουν άνθρωποι της Ομοσπονδίας. Δίπλα μου ήταν η παρέα, ο ένας έπινε διπλό καπουτσίνο, ο άλλος τσάι (δεν ξέρω αν ήταν του βουνού) κι ο τρίτος ντεκαφεϊνέ. Συζητούσαν για την Εθνική ομάδα.

Από την 1/1 του νέου έτους, εδώ και δύο ημέρες δηλαδή, ενεργοποιήθηκε το συμβόλαιο του Θανάση Σκουρτόπουλου. Τυπικό είναι αυτό, αλλά έχει κι ουσία. Έλεγαν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που πλέον είναι μόνος, χωρίς τον Κώστα Μίσσα, θα πάει για 15 ημέρες στις ΗΠΑ. Δεν κατάλαβα το γιατί, αλλά ο τύπος με τον ντεκαφεϊνέ, ρώτησε αυτό που κι εγώ αναρωτήθηκα.

«Καλά ρε παιδιά, ποιος θα κοουτσάρει τη Λάρισα;». Πετάγεται ο άλλος με το τσάι και του λέει «μην ασχολείσαι, Περαστικός είναι». Κάπου εκεί κόντεψα να πνιγώ. Λέω «πάει, με ανακάλυψαν», αλλά δεν μιλούσαν για μένα. Υποστήριζαν ότι μπορεί όταν θα πάει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να μην είναι προπονητής στη Λάρισα.

Όχι δεν σκοπεύει κανείς να τον διώξει, αλλά -η παρέα έλεγε πως- ο ίδιος ίσως να θελήσει να κρατήσει ένα καρπούζι κάτω από τη μασχάλη. Έτσι κι αλλιώς ο νους του είναι στην Εθνική και αυτό είναι το μεγάλο του στοίχημα. Δεν μου φαίνεται παράλογο, γι’ αυτό και το μεταφέρω.

Θα μου πείτε «μέρες που είναι, αφήνεις δουλειές». Εξαρτάται, πόσο ικανοποιημένος είσαι, τι φιλοδοξίες έχεις, αν πληρώνεσαι κάθε πρώτη και 15, αν χιονίζει εκεί που ζεις κι εσύ θέλεις πιο… τροπικά κλίματα. Ποιος ξέρει τι σκέφτεται ο άλλος;

Όπως και να ‘χει, οι τύποι στο διπλανό τραπέζι ήταν βέβαιοι πως πριν βγει η σεζόν στον κινηματογράφο της Λάρισας θα ανεβεί η ταινία «ποιος Θανάσης;». Εξαιρετική, με τον αλησμόνητο Θανάση Βέγγο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός 90-79: Δεν τα κατάφερε στην Ιταλία

Με ήττα συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε από την Α…