Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Το “γλείψιμο” των Ελλήνων

Το “γλείψιμο” των Ελλήνων

gilpsimo pagoto

gilpsimo-pagoto

Παραμένει πιστός και ακριβοδίκαιος, είναι πάντα ενδιαφέρουσα η άποψή του και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχει επιστρέψει και μάλιστα με συχνές αναφορές. Άλλωστε, η όποια επιτυχία της στήλης δεν έγκειται στις δικές μου “σοφίες” (ενίοτε και “σοφιστείες“), αλλά στη συμμετοχή των πρωταγωνιστών.

Ο φίλος Μιχάλης γράφει για τη συνήθεια των επιστολών διαμαρτυρίας, αλλά και το… γλείψιμο, ένα πανάρχαιο ελληνικό έθιμο:

“Παρακολουθώ χρόνια τώρα τις “επιστολέςδιαμαρτυρίας διαφόρων ομάδων, που δημοσιεύονται στον παραδοσιακό Τύπο, αλλά και φυσικά στα διάφορα sites του διαδικτύου. Αρκετές φορές έχει, μάλιστα, τύχει να έχω παρακολουθήσει ως θεατής αγώνες, που εκ των υστέρων ακολούθησε μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία.

Το γεγονός του ότι, όλες αυτές τις φορές, η “εντύπωση” που ήθελε να δημιουργήσει η ομάδα με την επιστολή ήταν “η Κοκκινοσκουφίτσα και η Χιονάτη με τους 7 νάνους μαζί“, δεν το κατάλαβα ποτέ. Το ζητούμενο είναι το “γιατί το κάνουν“.

Ένας λόγος, που πρόχειρα σκέφτομαι, είναι για να πληροφορήσουν τα επίσημα εκείνα όργανα που έχουν λόγο στη διαιτησία. Φυσικά, εάν είναι αυτός ο λόγος, τότε είτε δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες, είτε δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ισχύει κάτι από τα προηγούμενα, ή πολύ περισσότερο και τα δύο μαζί!

Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι αυτός που προέρχεται από τον γενικότερο σχεδιασμό της “επικοινωνιακής” τους πολιτικής. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει στρατηγική προσέγγιση και πολύ περισσότερο ανθρώπους με γνώση της χρήσης του λόγου. Λόγω του επαγγέλματός μου μπορώ να διακρίνω εύκολα ότι η στρατηγική δεν υπάρχει και η χρήση του λόγου είναι “παιδική.

Εάν όλοι μας πιστέψουμε ότι μια επιστολή διαμαρτυρίας, που εκφράζει οποιουδήποτε είδους παράπονα, έχει τη δύναμη να επηρεάσει τους παράγοντες του αθλήματος, τότε πόσο περισσότερο μπορεί να πει την αλήθεια το video του αγώνα, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει πλέον ακόμα και σε αγώνες κορασίδων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να υποστηρίξω και με πάθος μάλιστα ότι το λεγόμενο P.R. (public relations) εφηύραν οι γείτονες Αμερικανοί, αφού πρώτα ανακάλυψαν το “γλείψιμο” των Ελλήνων.

Φιλικά”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…