Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – ΚΑΟΔ 93-72

Παναθηναϊκός – ΚΑΟΔ 93-72

lasme

lasme

Ο φετινός Παναθηναϊκός κάνει περίπλοκα πράγματα να φαίνονται απλά πάνω στο παρκέ. Γιατί μπορεί ο ΚΑΟΔ να μην είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος που θα συναντήσει στη διάρκεια της σεζόν, όμως είναι άδικο να τον κρίνουμε (αρνητικά) σε κάθε του παρουσία και οσάκις είναι να καταγράψουμε τα θετικά του να αναζητούμε ΜΟΝΟ παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας.

Το 93-72 δείχνει την ανωτερότητα των γηπεδούχων απέναντι στη Δράμα. Και πού να μην είχε αγώνα (ευρωπαϊκό) σε δύο ημέρες, δηλαδή… Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο το “τριφύλλι” σημείωσε 35 πόντους, ήτοι 3,5 ανά λεπτό (!). Κι ας είχε αλλάξει ο Αργύρης Πεδουλάκης όλη τη βασική του πεντάδα στο 6ο λεπτό.

Αυτοματισμοί στην επίθεση (συνολικά είχε 12/16 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο τα 10 μετά από ασίστ!), οι περιφερειακοί έβλεπαν (σύμπτωση που επαναλαμβάνεται) το καλάθι σανβαρέλι (9/12 τρίποντα), οι “ψηλοί” έστησαν πάρτι στο “ζωγραφιστό” (πέτυχαν 24 από τους 56 πόντους της ομάδας στο ημίχρονο), ενώ σε καμία στιγμή δεν αδιαφόρησαν για τα αμυντικά τους καθήκοντα.

Οσάκις οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να… απαντήσουν, οι γηπεδούχοι τους “τιμωρούσαν” είτε με τρίποντο, είτε με καλάθι και φάουλ, οπότε ήταν λογικό η διαφορά να ανεβεί, παρότι οι παίκτες του Μάρκοβιτς προσπαθούσαν με αξιοπρέπεια.

Όσες φορές κι αν άλλαξε πεντάδα ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν διαφοροποιήθηκε κάτι στο αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Πίεση, γρήγορος ρυθμός, διάθεση να βρεθεί ανοιχτό γήπεδο σε κάθε επίθεση, προσήλωση στην άμυνα και μελετημένες -ως εκ τούτου κατά κανόνα εύστοχες- επιλογές.

Ο Διαμαντίδης πέτυχε το πρώτο του έμμεσο τρίποντο κι έκανε το 70-50, σε μια ημέρα που χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερα η συνδρομή του ήταν εξαιρετικός.

Ο κόσμος απόλαυσε και χειροκρότησε λίγο μετά το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζόουνς, μπροστά στα… μούτρα του Αντώνη Φώτση, δείχνοντας ότι τον ενδιαφέρει το θέαμα και όχι μόνο η νίκη. Ο μόνος που δεν το… απόλαυσε ήταν ο Φώτσης, ο οποίος αμέσως μετά απάντησε με τρίποντο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 79-56 και η τελευταία περίοδος ήταν προσφορά για το φιλοθεάμων κοινό.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, έβγαλαν ωραίες φάσης, αλλά ο κόσμος ενθουσιάστηκε περισσότερο όταν (στο 32.26”) εμφανίστηκε στο παρκέ ο Πινγκ Σανγκ. Στο τρίποντο, δε, που επιχείρησε ακούστηκε απ’ άκρου σ’ άκρη το “αχ“, λες και χάθηκε το καλάθι του αγώνα.

Μόνο ο Πεδουλάκης δεν μπήκε στο κλίμα (σιγά μην το έκανε) και κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, να… συμμαζέψει το μυαλό των παικτών του. Στην επιστροφή ο Γιώργος Αποστολίδης πέτυχε τους πρώτους του πόντους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που ακόμα και οι δύο προπονητές κάθισαν στους πάγκους τους. Οι γηπεδούχοι έψαχναν… υπερβολικά τον Κινέζο, με την παρότρυνση του κόσμου κι οι φιλοξενούμενοι μάζευαν τη… ζημιά. Άλλο που δεν ήθελε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Διαιτητές: Μπήτης – Παφίλης – Ντάβαρης.
Τα δεκάλεπτα
: 35-20, 56-39, 79-56, 93-72.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης):  Μπράμος 6 (2), Φώτσης 13 (2), Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 16 (7/11δ., 2/2β.), Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 3 (1τρ., 8 ασ.), Γκιστ 10 (2/2δ., 2/3τρ.), Παππάς 10 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Πινγκ, Ματσιούλις 8 (2), Αποστολίδης 3.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Τσόβιτς 4 (1), Τζόουνς 11, Μπράουν 9 (1), Βον 13, Μάρκοβιτς 7, Σπυριδωνίδης 3 (1), Μπάβτσιτς 4 (1), Ζάρας 8, Μπένας 12, Κολοβής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…