Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Η ΟΔΚΕ που όλοι αγαπήσαμε

Η ΟΔΚΕ που όλοι αγαπήσαμε

ΟΔΚΕ, Ελευθεριάδης

Η ΟΔΚΕ (του Ελευθεριάδη) γράφει ιστορία με τις… πίτες της!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, κάπου στην Καλλιθέα ο ατσαλάκωτος πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Παντελής Ελευθεριάδης, κόβει την πίττα της Ομοσπονδίας και μοιράζει τα κομμάτια. Από κάτω οι πρόεδροι των Συνδέσμων αγωνιούν για το ποιος θα κερδίσει το φλουρί, καθώς για όλα τα άλλα έχει φροντίσει η διοικητική ομάδα, που για την ώρα είναι… άχαστη.

Μισό λεπτό, γιατί κι εγώ (άνθρωπος είμαι) μπερδεύτηκα. Για σήμερα δεν ήταν προγραμματισμένη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που σκοπό είχε τη διαγραφή των Ζαβλανού, Κορομηλά και Μητσόπουλου; Πώς η Γ.Σ. της ΟΔΚΕ μετατράπηκε σε… πίτα; Τα τρία πρώην μέλη της ΚΕΔ κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και τα κέρδισαν.

«Θα πεθάνουμε ρε φίλε και δεν θα έχουμε προλάβει να δούμε την ΟΔΚΕ να κερδίζει δίκη» έγραψα χθες στο «Χ». Εδώ που τα λέμε, στη σχέση με τους τρεις (τέσσερις ήταν, με τον αείμνηστο Στέλιο Συμεωνίδη), στο νομικό κομμάτι η Ομοσπονδία χάνει «διπλό από πούλια». Χειρότερα δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται;

Αποφασισμένοι να το πάνε… μέχρι τέλους

Από τη νομική πλευρά τής ΟΔΚΕ έγινε προσπάθεια να τα βρουν εξωδικαστικά, με το Δ.Σ. (Παντελή αρνούμαι να το πιστέψω) να ζητά δημόσια συγνώμη. Η πλευρά των πρώην μελών της ΚΕΔ αρνήθηκε κι οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα σταματήσει εδώ η ιστορία και πως επίκειται νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη, από τους τρεις σε βάρος των μελών του Δ.Σ.

Στην ΟΔΚΕ επικρατεί ένας μικρός πανικός. Υπήρχαν άλλα δύο θέματα ημερησίας διάταξης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτοτελές θέμα Γενικής Συνέλευσης. Στην αρχή ήταν ένα, μετά έγιναν δύο και αργότερα θα αποτελέσει η όλη διαδικασία αφορμή για νέα δικαστική διαμάχη, στην οποία θα εμπλακεί πολύς κόσμος, που δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

Ο Παντελής Ελευθεριάδης προτίμησε αντί να μπλέξει (χειρότερα), να μετατρέψει τη Γενική Συνέλευση σε κοπή πίτας. Εκεί, τουλάχιστον, δεν κινδυνεύει από νέα ήττα, ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει το φλουρί. Βεβαίως, ο πρόεδρος δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν κάποιοι πρόεδροι Συνδέσμων, οι οποίοι με βροντώδη φωνή διαδηλώνουν (εσωτερικά) υπέρ της διοίκησης.

Θα παρακολουθήσουμε με προσοχή τους ορισμούς των διαιτητών στις επόμενες αγωνιστικές. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει ανταμοιβή για την υποστήριξη. Αφενός γιατί η ΟΔΚΕ λειτουργεί με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια, αφετέρου γιατί η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητο όργανο. Αφήστε που και οι ίδιοι οι «φανατικοί υποστηρικτές» το κάνουν από αγνή αγάπη προς τον θεσμό κι όχι υστερόβουλα.

Τα γράφω αυτά γιατί οι τρεις πρώην ΚΕΔάρχες μαθαίνουν όλα όσα λέγονται και γράφονται μεταξύ του προέδρου και των… προέδρων. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις. Όταν τα κίνητρα είναι υψηλά, όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε τους πιστούς, αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και με ηρωισμό και υψηλό φρόνημα στηρίζουν τις απόψεις τους.

Ο Παντελής Ελευθεριάδης έκανε την πιο εντυπωσιακή πίτα των τελευταίων ετών στην ΟΔΚΕ. Αν μπορούσε θα θέλαμε να μας στείλει τη διεύθυνση του ζαχαροπλαστείου, από το οποίο την παρήγγειλαν, γιατί όλοι μας είπαν ότι ήταν πολύ νόστιμη.

Κάπως έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους προέδρους να συναντήσουν τον πρόεδρο. Σε μια κρύα μέρα με ζεστή ατμόσφαιρα, μακριά από το άγχος των Γενικών Συνελεύσεων. Πάντα τέτοια Παντελή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …