Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Λιόλιο, διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της.

Το να υπάρχουν κακές διαιτησίες είναι αποδεκτό. Συμβαίνει. Ακόμα και κακούς διαιτητές μπορεί να έχουμε. Όμως αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία δεν έχει προηγούμενο. Δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε αναλάβει προσωπικά την υπόθεση και είχε ζητήσει να τον κρίνουμε αυστηρά, μπορούμε με ευκολία να του πούμε ότι απέτυχε παταγωδώς και πως το μόνο που κατάφερε είναι ο κατακερματισμός τού χώρου.

Εμείς δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη. Θα παρουσιάσουμε δύο περιστατικά, ενδεικτικά της διάλυσης, αρκετά για να πείσουν και τον πιο φανατικό οπαδό τού Λιόλιου ότι η διαιτησία έγινε επί των ημερών του ξέφραγο αμπέλι. Ήταν καλή πριν; Κατηγορηματικά όχι, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του. Αν είναι να κάνει ό,τι κι ο «κολλητός του» Γιώργος Βασιλακόπουλος, να πάει στο καλό.

Αποφασίζει και διατάζει ο Κουκουλεκίδης

Υπήρξε μια φάση σε αγώνα (τη βλέπετε στο βίντεο), όπου Μηλαπίδης και Συμεωνίδης διαφώνησαν. Ο πρώτος σφύριξε επιθετικό, ο δεύτερος αμυντικό. Επικράτησε το αμυντικό. Ο Συμεωνίδης ρώτησε τον Εθνικό Καθηγητή Διαιτησίας, Γιώργο Τανατζή, ο οποίος είπε ότι ήταν αμυντικό. Ο Μηλαπίδης, για να δικαιωθεί, ρώτησε τον Κουκουλεκίδη, ο οποίος είπε ότι ήταν επιθετικό.

ΟΚ, δύσκολη φάση. Η συνέχεια έχει πλάκα. Ο Συμεωνίδης τιμωρήθηκε σιωπηλά κι ο Μηλαπίδης πήρε ορισμό. Ο ένας επιβραβεύτηκε, επειδή προσέγγισε τον ΚΕΔάρχη, ο άλλος έμεινε εκτός δράσης. Ακόμα και αυτό αντέχεται, αλλά η διαιτησία στη χώρα μας έχει περάσει στο χώρο τού ανεκδότου.

Ο Κουκουλεκίδης έστειλε την παρακάτω επιστολή σε όλους τους διαιτητές:

«Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν επιτρέπεται η αποστολή, είτε προς τον Εθνικό Καθηγητή, Γιώργο Τανατζή, είτε προς τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ μεμονωμένα φάσεων των αγώνων που διαιτητεύετε, προκειμένου να ζητήσετε την προσωπική τους άποψη για το αν οι αποφάσεις που παίρνετε είναι σωστές ή λάθος, όπως επίσης και να ζητάτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από συναδέλφους σας την άποψή τους για τον ίδιο λόγο.

Η μόνη αρμόδια για να αποφανθεί αν μια απόφαση είναι σωστή ή λάθος, στους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων, είναι η ΚΕΔ/ΕΟΚ, η οποία σε συνεργασία με τον Εθνικό Καθηγητή αποφασίζει για την τελική γνωμοδότηση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε απορία ή αμφιβολία έχετε σε θέματα κανονισμών ή περιπτώσεων που σας τυχαίνουν στους αγώνες, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, είτε μέσω email, είτε στα μίτινγκς που γίνονται, για να λαμβάνετε επίσημες απαντήσεις και διευκρινήσεις».

Δηλαδή, τι μας είπε; Η μόνη αρμόδια είναι η ΚΕΔ, αλλά θα απαντήσει αφού ρωτήσει τον Εθνικό Καθηγητή. Οι διαιτητές δεν μπορούν να επικοινωνούν μεμονωμένα, αλλά αν έχουν αμφιβολία μπορούν να απευθύνονται στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Όχι πείτε μου ότι καταλάβατε. Δηλαδή, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, αλλά μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα.

Αυτοί διοικούν την ελληνική διαιτησία. Αυτούς διάλεξες Βαγγέλη Λιόλιο. Σε αυτούς έδωσες τα κλειδιά. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή υπόθεση θα βάζαμε τα γέλια. Δυστυχώς είναι για κλάματα.

Κερνάει γλυκά ο Μαρτινάκος

Έχουμε περισσότερους διαιτητές απ’ όσους μπορούμε να καταναλώσουμε. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως αν (απεύχομαι) κρυώσει ο Μαρτινάκος. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε… απασχολήσει τη στήλη «Αριστείδης» στις 26 Οκτωβρίου, επειδή όντας διαιτητής Α2 σφύριξε αγώνα Α1 κατηγορίας.

Στις 3 Απριλίου ήταν πρώτος διαιτητής στο Πρωτέας Βούλας – Εσπερίδες (μπάσκετ γυναικών). Στις 6 Απριλίου ήταν διαιτητής στο Δόξα Λευκάδας – Ηρακλής (Elite League). Σήμερα 8 Απριλίου ήταν διαιτητής στον αγώνα Κολοσσός – Παναθηναϊκός (Super League) και στις 11 Απριλίου έχει οριστεί για τον αγώνα ΝΕΟ Ληξουρίου – Τρίκαλα Basket (πλέι οφ Nation League 1).

Μωρέ μπράβο. Φαντάζομαι ότι, επειδή η διαιτησία δεν είναι όσο επικερδής θα θέλαμε, στα… ρεπά του μπορεί να πάρει τη σφυρίχτρα και να βοηθήσει τους τροχονόμους στη δουλειά τους. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στη χώρα, αλλά δεν είναι πρόκληση να παίζει «non stop» κάθε τρεις μέρες;

Αυτά κάνουν Βαγγέλη Λιόλιο οι εκλεκτοί σου. Α κι επειδή οι δικοί σου μπορεί να μην στο έχουν πει, τα παιδάκια (όλων των ηλικιών) κλαίνε από τις διαιτησίες. Από την κορυφή μέχρι τη βάση. Δεν κλαίνε. Ουρλιάζουν. Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις δουλειές, τόσα μπαλόνια (γήπεδα) φτιάχνεις, δεν μένει καιρός να ασχοληθείς με τη διαιτησία. Ε, σε απλά ελληνικά, μην ασχοληθείς. Μπορούν να τα κάνουν θάλασσα και μόνοι τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83

Άγγιξε τεράστια ανατροπή ο Παναθηναϊκός, προβάδισμα Final 4 η Μακάμπι Ο Παναθηναϊκός κυνηγ…