Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “50αρης” ο Προμηθέας!

“50αρης” ο Προμηθέας!

promitheas lavrio

Η χθεσινή νίκη του Προμηθέα κόντρα στο Λαύριο, μπορεί να σημαδεύτηκε από την συμμετοχή τεσσάρων έφηβων για 15 λεπτά, ωστόσο για τους Πατρινούς έχει και μια στατιστική σημασία. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η νίκη νούμερο 50 για την ομάδα του Μάκη Γιατρά στην κανονική περίοδο της basket league.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μία ιδιαίτερη στατιστική προέκταση είχε η χθεσινή νίκη του Προμηθέα επί του Λαυρίου Megabolt. Ήταν η 50ή της ομάδας της Πάτρας σε σύνολο 88 αγώνων κανονικής περιόδου στην EKO Basket League.

*Ο Τσέις Φίλερ ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα χθες και μεταξύ άλλων ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση ευστοχίας στα τρίποντα για τη φετινή ΕΚΟ Basket League. Είχε 4/4 όπως δύο φορές ο Σκούτσι Σμιθ στα παιχνίδια του Περιστερίου Winmasters με τον Πανιώνιο Su Casa και τον ΠΑΟΚ αλλά και ο Τζίμερ Φριντέτ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον Άρη.

*Με ένα ρεκόρ καριέρας ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Δημήτρης Αγραβάνης. Οι πέντε ασίστ που μοίρασε είναι η κορυφαία επίδοση των 162 εμφανίσεων του στην κατηγορία αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των τεσσάρων που είχε στη 2η αγωνιστική απέναντι στον Ιωνικό Affidea αλλά και στην 3η αγωνιστική της σεζόν 2017-18 (Ολυμπιακός-Τρίκαλα).

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης με τις τέσσερις ασίστ που είχε κόντρα στο Λαύριο Megabolt, ξεπέρασε τις 300 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του Λαυρίου Megabolt…

*Ο Μαλίκ Ντάιμ έφτασε σε “double-double” για τους φιλοξενούμενους με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ήταν το πρώτο φέτος για το Λαύριο Megabolt κι έτσι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν τέτοια επίδοση μετά από 10 αγωνιστικές, είναι η ΑΕΚ και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Το Λαύριο Megabolt δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη με 2/19 τρίποντα. Η ομάδα της λαυρεωτικής ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο της φετινής ΕΚΟ Basket League -δύο είχε και ο Άρης πριν δύο εβδομάδες στο ματς με το Περιστέρι Winmasters. Εκτελώντας με 10,52% απέφυγε πάντως τη χειρότερη επίδοση της σεζόν, αφού ο Ιωνικός Affidea είχε 10,34% στο ματς με τη Λάρισα (3/29).

*Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πάντως έφυγε από την Πάτρα με ένα ρεκόρ περιόδου. Ήταν εκείνο των 19 επιθετικών ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική της, όσα είχε και ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι στην 7η αγωνιστική.

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…