Κεντρική NBA “Επική” νίκη για το Όρεγκον του Ντόρσεϊ! (vids)
NBA

“Επική” νίκη για το Όρεγκον του Ντόρσεϊ! (vids)

tyler dorsey oregon ducks 4

tyler-dorsey-oregon-ducks

Τι και αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 17 πόντους; Οι Όρεγκον Ντακς βρήκαν τη λύση για μια ακόμη φορά και με νικητήριο τρίποντο από τον Ντίλον Μπρουκς επικράτησαν με 65-68 των Καλιφόρνια Γκόλντεν Μπέαρς, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ τους (25-4 συνολικά, 14-2 στην περιφέρεια της Pac-12).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j5AKtYk0pjw]

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν κατόρθωσε να συνεχίσει το σερί των δυνατών εμφανίσεων, καθώς περιορίστηκε στους 5 πόντους (1/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκλεψε 2 φορές την μπάλα. Κορυφαίος ήταν φυσικά ο Μπρουκς, με 22 πόντους και 9/18 σουτ, ανάμεσά τους και τo game-winner που έκρινε την αναμέτρηση. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κρις Μπουσέρ, με 18 πόντους, προερχόμενος από τον πάγκο ενώ 13 σημείωσε ο Ντίλαν Ένις.

Το Όρεγκον βρέθηκε πίσω με 17 πόντους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Εφαρμόζοντας πίεση σε όλο το γήπεδο (full-court press) κατόρθωσαν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί ενώ ανέβασαν τον ρυθμό του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που αρέσκεται σε λίγες κατοχές. Με τη διαφορά στους 10, 4 λεπτά για τη λήξη, οι Ντακς άρχισαν να “πυροβολούν” ασταμάτητα, επιτυγχάνοντας την ολική ανατροπή, η οποία οδήγησε στο απίθανο σουτ του Μπρουκς.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Έλληνα γκαρντ εξακολουθεί να βρίσκεται στο κατόπι του Αριζόνα, με σκοπό την πρωτιά στην Pac-12, η οποία θα τους “χαρίσει” μια καλύτερη θέση στο τελικό τουρνουά του Μαρτίου.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v8leSYgJuJk]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…