Κεντρική NBA “Κάτοικος” Ατλάντα ο Ιλιασόβα
NBA

“Κάτοικος” Ατλάντα ο Ιλιασόβα

ersan ilyasova philadelphia 76ers

ersan-ilyasova-philadelphia-76ers

Οι Ατλάντα Χοκς θα είναι ο επόμενος “σταθμός” στην καριέρα του Ερσάν Ιλιασόβα, όπως μετέδωσε το Yahoo Sports. Οι Φιλαδέλφια 76ερς αποφάσισαν να ανταλλάξουν τον Τούρκο φόργουορντ στα “γεράκια”, λαμβάνοντας δύο ντραφτ-πικς 2ου γύρου αλλά και τον Τιάγκο Σπλίτερ.

Αυτή θα είναι η 3η ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί ο Ιλιασόβα φέτος, καθώς είχε κάνει “ποδαρικό” στη σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Η Φιλαδέλφια φαίνεται πως επιθυμεί να επεκτείνει τον ρόλο του Ντάριο Σάριτς, δίνοντάς του απόλυτη ελευθερία στη θέση “4”, με αποτέλεσμα να…ξεφορτωθεί τον Ιλιασόβα. Ακόμη, η ομάδα του Μπρετ Μπράουν συνεχίζει τη… συλλογή ντραφτ πικς, ώστε να περισυλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερο ταλέντο στο μέλλον.

Στην Ατλάντα, ο Ιλιασόβα θα αναλάβει τον ρόλο του back-up πάουερ φόργουορντ, πίσω από τον Πολ Μίλσαπ, καθώς δεν μπορεί να προσφέρει σε άλλη θέση πέρα από το “4“. Τη φετινή σεζόν έχει 14.3 πόντους και 5.9 ριμπάουντ, με 35,5% στα τρίποντα. Οι εκτελεστικές του δυνατότητες θα βοηθήσουν στο να διατηρηθούν οι άψογες αποστάσεις (spacing) στην επίθεση της ομάδας του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Σχετικά με τον Σπλίτερ, ο Βραζιλιάνος σέντερ έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τις δύο τελευταίες σεζόν, εξαιτίας διαδοχικών τραυματισμών. Δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί εκ νέου σε κάποιο “πακέτο” ανταλλαγής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…