Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Ώρα ανασύνταξης”

“Ώρα ανασύνταξης”

tepic trabzonspor filiko

tepic-trabzonspor-filiko

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Άβτοντορ, αύριο (09/12), σε ένα παιχνίδι “ζωής και θανάτου” καθώς σε ενδεχόμενη ήττα ο “δικέφαλος” αποχαιρετάει το Γιούροκαπ. Ο Μιλένκο Τέπιτς, κατά την καθιερωμένη media day, ανέλυσε τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στο θετικό αποτέλεσμα, χαρακτήρισε “επώδυνη” την ήττα στην Πάτρα αλλά υπογράμμισε πως άπαντες το άφησαν πίσω τους και είναι έτοιμοι για τον αυριανό “τελικό”.

“Έχουμε πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, απέναντι στην Άβτοντορ, αλλά κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από άσχημο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε και από τον Απόλλωνα στην Πάτρα λίγο άτυχα, ωστόσο θα πρέπει να διατηρήσουμε το ομαδικό πνεύμα και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αύριο (09/12), γιατί είναι το κρίσιμο παιχνίδι για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ” τόνισε αρχικά ο Σέρβος γκαρντ και ανέλυσε:

“Είναι εξαιρετική ομάδα η Άβτοντορ, παίζει με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση, σκοράρει πολύ με αιφνιδιασμό και ελεύθερα τρίποντα. Δεν έχει την πίεση που έχουμε εμείς, οπότε πιθανότατα θα αγωνιστεί με περισσότερη χαλαρότητα, πιο ελεύθερα, σε σχέση με εμάς.

Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως πλεονέκτημά μας, να τους πιέσουμε και να έχουμε το μομέντουμ από τη δική μας πλευρά. Εάν θέλουμε στο παιχνίδι να σκοράρουμε όπως η Άβτοντορ θα πρέπει να τρέξουμε να πάρουμε πολλά ελεύθερα σουτ και τρίποντα.

Θεωρώ, όμως, πως για να κερδίσουμε θα πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι στο “πέντε εναντίον πέντε”, να μην τους αφήσουμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ, να περιορίσουμε τα λάθη μας και να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού στον αγώνα”.

Τέλος, αναφορικά με το κλίμα και την ψυχολογία της ομάδας, εξήγησε πως “Θα πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, η ήττα από τον Απόλλωνα ήταν επώδυνη, αλλά η σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μεγάλη, είμαστε στο 1/3 της, έχουμε να δώσουμε πολλά παιχνίδια ακόμα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Διαθέτουμε καλή ομάδα κι έχουμε χρόνο να ανασυνταχτούμε.

Υπάρχουν τα τελευταία δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Άβτοντορ και τη Λιέτουβος Ρίτας και φυσικά ο ημιτελικός αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Πιστεύω πως στο τέλος του δρόμου θα είμαστε καλά, πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…