Κεντρική NBA Ράσελ όπως Ρόμπερτσον (vid)
NBA

Ράσελ όπως Ρόμπερτσον (vid)

russel westbrook1

russel westbrook

Απόντος του Κέβιν Ντουράντ, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έχει πάρει τη “μπαγκέτα” των Θάντερ και πραγματοποιεί εμφανίσεις ισάξιες ενός MVP, μπαίνοντας πλέον δυναμικά στην κουβέντα για τη διεκδίκηση του βραβείου για τον πολυτιμότερο παίκτης της χρονιάς. Στα τελευταία εφτά παιχνίδια που ο KD απουσιάζει, το “alter ego” του μετράει 31.2 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11.3 ασίστ μέσο όρο!

Χθες η Οκλαχόμα μπορεί να ηττήθηκε στο Πόρτλαντ, αλλά ο εκρηκτικός γκαρντ πραγματοποίησε για τρίτο σερί παιχνίδι triple-double ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 43 πόντους (14/31 διπ.-0/1 τρ.-12/14 βολές), 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ σημειώνοντας μια σειρά από ρεκόρ.

Έγινε ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 6 χρόνια που σημειώνει σε τρία σερί παιχνίδια triple-double με τους έτερους τρεις που το κατάφεραν αυτό τα τελευταία 25 χρόνια να είναι οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (2009), Τζέισον Κιντ (2008) και Γκραντ Χιλ (1997) ενώ ο μοναδικός που έχει πραγματοποιήσει ανάλογη επίδοση για τέσσερα συνεχόμενα ματς, είναι ο Μάικλ Τζόρνταν (1989).

Επιπλέον, έπιασε τον “βασιλιά” και τον Ντουέιν Ουέιντ στην πρώτη θέση της λίστας των παικτών με συνεχόμενα παιχνίδια όπου είχαν τουλάχιστον 30 πόντους και 10 ασίστ σε ένα μήνα τα τελευταία 15 χρόνια. Και οι τρεις το έχουν καταφέρει από πέντε φορές.

Τέλος, στο σημαντικότερο του ίσως επίτευγμα, ο Ουέστμπρουκ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία, μετά τον σπουδαίο Όσκαρ Ρόμπερτσον, που είχε τουλάχιστον 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ μέσο όρο σε έναν ημερολογιακό μήνα (ήτοι τουλάχιστον 10 παιχνίδια)! Ο Ρόμπερτσον κατάφερε κάτι ανάλογο, εννέα φορές!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …