Κεντρική NBA “Υπερήφανοι οι Έλληνες” (vid)
NBA

“Υπερήφανοι οι Έλληνες” (vid)

kostas papanikolaou

kostas papanikolaou

Το ΝΒΑ έκανε ειδικό αφιέρωμα στον Κώστα Παπανικολάου, λόγω της συμμετοχής του στο πρόσφατο All Star Game και το παιχνίδι των “μικρών”, Rising Stars Challenge.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, ο 25χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και την ευρωπαϊκή του πορεία που τον οδήγησε στο ΝΒΑ ενώ μίλησε και για τη σημασία συμμετοχής δύο Ελλήνων στο All Star Weekend.

“Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη, με 10.000 κατοίκους. Έπαιζα βόλεϊ με τον αδερφό μου, αλλά μετά από λίγο καιρό είδα πως το μπάσκετ μου ταιριάζει και μου αρέσει περισσότερο. Ευτυχώς επέλεξα το μπάσκετ αντί του βόλεϊ.

Κατέκτησα δύο φορές την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό και έζησα κάποιες μεγάλες στιγμές, ενώ πέρσι με την Μπαρτσελόνα κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ισπανίας και μετά ήρθε η ευκαιρία του ΝΒΑ και δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Αν έχεις την ευκαιρία να είσαι σε αυτό το πρωτάθλημα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δουλέψεις σκληρά. Αν το κάνεις αυτό στο τέλος θα έχεις την ευκαιρία σου και θα τα καταφέρεις”, ήταν τα  πρώτα λόγια του “Παπ” όποιος συμπλήρωσε πως:

“Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό να έχει δύο παίκτες της στο All Star Weekend. Πολλοί Έλληνες είναι περήφανοι για τη χώρα και τι καταφέρνουμε εδώ. Πάντα ήθελα να έρθω να δω ένα All Star Weekend και τώρα είχα την ευκαιρία να παίξω σε αυτό στον αγώνα των Rising Stars“.

Τέλος, χαρακτήρισε την ομάδα του διεκδικήτρια του τίτλου ενώ μίλησε και για τη δική του συμβολή: “Πιστεύω πως έχουμε ομάδα ικανή για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε έναν πρώην πρωταθλητή, έχουμε τον Ντουάιτ και τον Τζέιμς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα. Αυτό που εγώ προσπαθώ να δώσω είναι ενέργεια και πάσες. Προσπαθώ να κάνω όλα τα μικρά πράγματα που χρειάζεται η ομάδα μου για να νικήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…