Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Περιστέρι – ΠΑΟΚ 64-49

Περιστέρι – ΠΑΟΚ 64-49

Χουγκάζ, Περιστέρι - ΠΑΟΚ

Νίκησε το Περιστέρι, αναστέναξαν τα στεφάνια.

Ο μικρός τελικός έμοιαζε με ένα καλό… φιλικό τεστ επίσημου χαρακτήρα, για Περιστέρι και ΠΑΟΚ. Η ομάδα της δυτικής όχθης νίκησε με 64-49, γιατί ήταν λιγότερο άστοχη. Αν ήταν διαγωνισμός τριπόντων θα ήταν ο χειρότερος της ιστορίας, καθώς σπάνια έβρισκαν στόχο, όσοι επιχειρούσαν. Είναι χαρακτηριστικό πως το Περιστέρι είχε 10/30 τρίποντα κι ο ΠΑΟΚ 4/21, συνολικά δηλαδή 14/51 σουτ τριών πόντων.

Χθες ήταν ο Χαντς, που έκανε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, απέναντι στον Ολυμπιακό. Σήμερα, στον μικρό τελικό, ο Χουγκάζ μπήκε στα… παπούτσια του. Ο Αμερικανός είχε 19 πόντους, ο Νικ σταμάτησε στους 18, με 6/9 σουτ και 2/2 βολές. Ήταν ο παίκτης (με απόσταση από τον δεύτερο), που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες κι οδήγησε το Περιστέρι σε ένα +15 (41-26).

Ο Φώτης Τακιανός είδε και σήμερα -όπως και χθες- τους παίκτες του να σπάνε τα στεφάνια. Με 1/10 τρίποντα, ο ΠΑΟΚ έβρισκε έκφραση μόνο μέσα από το «ζωγραφιστό», με κύριο εκφραστή τον ΜακΝις (μοιάζει να είναι λαχείο ο Αμερικανός). Υπήρχε, όμως, γενικότερο πρόβλημα επικοινωνίας, γεγονός που καταγράφηκε από τον συντελεστή λαθών / ασίστ.

Το Περιστέρι είχε μια παραπάνω ασίστ (9-8), κάνοντας τα ίδια λάθη με τον ΠΑΟΚ. Μόνο που για τον «δικέφαλο» τα 8 λάθη ήταν πολλά για τις μόλις 4 ασίστ. Ήταν φυσιολογικό να ξεφύγει η ομάδα τού Βασίλη Σπανούλη, που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με +6 (20-14) κι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο ανέβαζε την απόδοσή της κι αύξανε τη διαφορά.

… Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια

Μπορεί ο Χουγκάζ να σταμάτησε να σκοράρει, όμως το Περιστέρι ανέβασε τη διαφορά και τη στρογγυλοποίησε στους 20 πόντους (50-30), πριν ευστοχήσει σε δύο τρίποντα ο Τσιακμάς (το προηγούμενο είχε πετύχει στο πρώτο μισό ο Μπελιάουσκας) με τον ΠΑΟΚ να φτάνει -αισίως δεν το λες- τα 3/16 τρίποντα.

Δίχως μακρινό σουτ δεν μπορούσε να απειλήσει το Περιστέρι, που έβρισκε λύσεις από τον Μήτρου-Λονγκ και τον Ράνγκλαντ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν είχαν παίκτη που να έχει περισσότερους από έξι πόντους, με εξαίρεση τον ΜακΝις, ο οποίος είχε φτάσει στους 10 από το πρώτο ημίχρονο.

Η τελική -δίχως αποτέλεσμα- αντεπίθεση

Στην τελευταία προσπάθεια… επιστροφής, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 15 (55-40), εκμεταλλευόμενο κυρίως την επιμονή τού Κασελάκη να δοκιμάζει (είχε τρεις σερί άστοχες προσπάθειες) να πετύχει πόντο. Όσο κακό ήταν το Περιστέρι επιθετικά, τόσο άστοχος ήταν ο «δικέφαλος».

Το Περιστέρι είχε πετύχει ένα καλάθι σε τέσσερα λεπτά αγώνα στην τέταρτη περίοδο, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω, από το να μειώσουν στους 13 πόντους (55-42). Το τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ (μπάζερ) έδειξε και στις δύο πλευρές ότι ο δρόμος της ανατροπής ήταν μακρύς κι ο χρόνος περιορισμένος, για παιχνίδι με τόσο χαμηλό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους 12, αλλά ήταν εκεί ο Χουγκάζ, ο οποίος με 1/2 βολές κι ένα τρίποντο, γέμισε ξανά την κανάτα τής διαφοράς (62-46). Ο Τακιανός ζήτησε τάιμ άουτ, 2.53’’ πριν τη λήξη τού αγώνα, βλέποντας τους παίκτες του να επιμένουν σε αδιέξοδες μακρινές επιλογές (το κοντέρ είχε πάει στα 4/20). Όχι πως άλλαξε κάτι, αφού στο υπολειπόμενο διάστημα το επιμέρους σκορ ήταν 2-3!

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 53-37, 64-49.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…