Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Όαση στην έρημο ο Κορομηλάς…

Όαση στην έρημο ο Κορομηλάς…

Ηλίας Κορομηλάς

Σταμάτησε ο Ηλίας Κορομηλάς. Πόσα χτυπήματα να αντέξουμε…

Έχουν δίκιο όσοι λένε πως όλα τα ωραία τελειώνουν. Έτσι και μια ονειρεμένη καριέρα, τέλειωσε κάπως άδοξα. Ο Ηλίας Κορομηλάς νικήθηκε από έναν τραυματισμό κι αποφάσισε να σταματήσει τη διαιτησία. Ως άνθρωπος του εύχομαι (ειλικρινά) κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα του, ειδικά αν είναι μακριά από το μπάσκετ. Ως άνθρωπος, που ασχολείται με το άθλημα, έχω πολλά κενά και θα τα μοιραστώ μαζί σας.

Έγινε ολόκληρος ντόρος για να μείνει (παρατύπως / παρανόμως) ο Κορομηλάς κι οι άλλοι δύο διαιτητές στον χώρο. Όπως είπε «… ένας τραυματισμός που με ταλαιπωρεί, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι στο επίπεδο σωματικής ετοιμότητας και αθλητικότητας, που επιθυμώ, και κυρίως προϋποθέτει η διαιτησία μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο».

Τόσες μέρες γίνεται ο κακός χαμός. Στην ΟΔΚΕ υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας, μια παραίτηση (μπορεί να είναι κι άσχετη με το όλο θέμα), κάποιοι σύνδεσμοι ψήφισαν εναντίον του… Ο Κορομηλάς δεν γνώριζε ότι ταλαιπωρείται από τραυματισμό; Στο σεμινάριο χτύπησε; Θα μπορούσε, έτσι παστωμένοι που ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά όχι.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Κορομηλάς

Αν γνώριζε ο εμπειρότατος Κορομηλάς ότι δεν μπορεί να παίξει, γιατί δεν είπε εξ αρχής «μην με υπολογίζετε»; Θα πω ότι οι τραυματισμοί ξεπερνιούνται κι εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία στον Ηλία, δεν θα του επιβάλλω όμως τη συμμετοχή. Το αντίθετο. Σέβομαι, πάντως, ότι δεν το είπε νωρίτερα, ανοίγοντας τον δρόμο στους δύο άλλους διαιτητές (Παπαπέτρου και Θεωνά), που ευεργετήθηκαν από την αύξηση του ορίου της ηλικίας.

Το πρόβλημα είναι πως η ΟΔΚΕ δέχθηκε τη δήλωση ενεργείας του, άρα τώρα που ο Κορομηλάς κρέμασε τη σφυρίχτρα του ΔΕΝ μπορεί να γίνει (αν υπήρχε πρόθεση από την ΕΟΚ) μέλος της ΚΕΔ. Οι μετέχοντες στην Κεντρική Επιτροπή είναι όλοι διαιτητές με δήλωση ΜΗ ενέργειας.

Πάμε παρακάτω. Η ανακοίνωση του Ηλία με μπέρδεψε. Ίσως να είναι η συναισθηματική φόρτιση. Αναφέρει ο Κορομηλάς, σχετικά με την αύξηση ορίου ηλικίας πως «… συγχαρητήρια για την απόφαση της Ομοσπονδίας να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σχετικά με τα όρια ηλικίας της διαιτησίας».

Λίγο πιο κάτω, όμως, υποστηρίζει ότι «είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΟΚ να αναδείξει νέους Έλληνες διαιτητές, που θα υπηρετήσουν το άθλημα, που τόσο αγαπάμε».

Τόσα χρόνια οι πολέμιοι της αύξησης του ορίου ηλικίας χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα ότι αν οι διαιτητές παίζουν και μετά τα 50 δεν θα βγαίνουν νέοι, δεν θα έχουν χρόνο. Έτσι έλεγαν οι τότε παράγοντες της ΕΟΚ. Τώρα άλλαξε η αντίληψη, αλλά πώς γίνεται η ΕΟΚ τού Λιόλιου να αυξάνει και το όριο, να αναδεικνύει και νέους διαιτητές. Κάπου με έμπλεξε, ή τα μπέρδεψε ο Κορομηλάς. Αυτό που είναι σταθερό είναι η αγάπη του για τον πρόεδρο, που δεν κρύβεται. Και γιατί να κρυφτεί, δηλαδή;

Αντί επιλόγου: Δεν θα λείψει μόνο από την ελληνική διαιτησία ο Ηλίας Κορομηλάς, που ήταν όαση στην έρημο, θα λείψει κι από την Ευρωλίγκα. Ώρες είναι να δηλώσει ότι αποχωρεί κι ο Μπόρις Ρίζικ, γιατί κάτι τέτοιο κυκλοφόρησε. Θα υπάρξει κενό και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …