Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΣΑΚΕ: Άκυρη η απόφαση, στον αέρα η Επιτροπή

ΕΣΑΚΕ: Άκυρη η απόφαση, στον αέρα η Επιτροπή

ΕΣΑΚΕ

Οι νεόπλουτοι παράγοντες, οι «κομήτες», εκείνοι που θέλησαν εν μια νυκτί να κάνουν άνω κάτω την Basket League, δέχθηκαν ένα ηχηρό ράπισμα από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Χρειάστηκαν έξι ώρες για να βγει «λευκός καπνός» και να αποφασιστεί ότι καμία ομάδα δεν θα αποπεμφθεί από το πρωτάθλημα. Όχι από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Η εισήγηση να μην δοθεί άδεια σε ΑΕΚ, Άρη, Απόλλωνα Πατρών και Λάρισα, έπεσε στο κενό. Ο Γιώργος Πανταζόπουλος έμαθε με τον δύσκολο τρόπο ότι με την ΑΕΚ δεν τα βάζεις (όχι έτσι). Κακά τα ψέματα, η κινητοποίηση της «Ένωσης», η παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου και μια σειρά από δράσεις, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον ΕΣΑΚΕ σ’ ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ».

ΕΣΑΚΕ, η επόμενη μέρα

Ο κ. Μουλίνος, ο κ. Πανταζόπουλος κι οι υπόλοιποι, έχουν έναν δρόμο: Αυτόν της παραίτησης. Η Επιτροπή Αξιολόγησης, για την οποία εξ αρχής είχαμε καταθέσει άποψη, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Από τη στιγμή που πρότεινε να αφαιρεθεί από το πρωτάθλημα το 1/3 των ομάδων και το Δ.Σ. πέταξε την εισήγησή της στα σκουπίδια, η παραίτηση είναι η μοναδική δίοδος. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρόκειται για επιτροπή της πλάκας, επιτροπή μαριονέτα, στης οποίας τις αποφάσεις δεν θα δίνει κανείς αξία.

Ο ΕΣΑΚΕ, βεβαίως, έχει θέματα να αντιμετωπίσει. Σαφέστατα και πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, όχι όμως με τη λογική των αποκλεισμών, όχι με τη λογική «πονάει χέρι, κόβουμε χέρι». Οι ομάδες είναι η ραχοκοκαλιά της Λίγκας και δεν πετιούνται στα σκουπίδια, αν υπάρχουν προβλήματα.

Οι νεόπλουτοι με την «κοντή μνήμη»

Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΣΑΚΕ για να αναζητεί λύσεις, όχι για να αποκλείει συλλόγους. Κι η νεόπλουτη έμπνευση της λίγκας των οκτώ ομάδων, αντικατοπτρίζει την αθλιότητας της πρόσκαιρης οικονομικής ευμάρειας συλλόγου, που στο παρελθόν έχει ζήσει πολύ δύσκολες (οικονομικά και όχι μόνο) στιγμές. Κι αν κάποιοι τότε έβγαζαν αλλού το μεροκάματό τους, εκείνοι που ήταν στον σύλλογο κι ήπιαν το ποτήρι μέχρι την τελευταία γουλιά, όφειλαν να μην έχουν κοντή μνήμη.

Ο ΕΣΑΚΕ πήρε τη σωστή απόφαση. Τώρα πρέπει όλοι να δουλέψουν σε δύο κατευθύνσεις: Αφενός να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να έχουν οι ομάδες την εικόνα που πρέπει κι αφετέρου να περιθωριοποιηθούν πρόσωπα, που έχουν… δική τους ατζέντα. Πρόσωπα, που όχι μόνο δεν βοηθούν τη λίγκα, αλλά με την αμετροεπή μωροφιλοδοξία τους, αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: «Ποιος πληρώνει το Προοολυμπιακό;»

Ο Παναγιώτης Φασούλας ζητά διαφάνεια. Τι θα κάνει ο Βαγγέλης Λιόλιος; Με δήλωσή του, στη σ…