Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός : Η αδύνατη εξίσωση δεν έχει λύση

Ολυμπιακός : Η αδύνατη εξίσωση δεν έχει λύση

Μπαρτζώκας

Ο Λόιντ είναι ένας περιφερειακός, που έκανε εντύπωση στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Λαντέιλ είναι ένας σέντερ, που έχει στοιχεία, τα οποία θέλει ο Μπαρτζώκας. Ο Ντόρσεϊ είναι καλός κι ως Έλληνας (ενόψει πιθανής συμμετοχής στην Α1) είναι καλύτερος, όμως ο Ολυμπιακός, που έχει στο στόχαστρο κοντά σε 20 παίκτες, είναι ακόμα δύσκολο να κάνει το επόμενο βήμα. Κι αυτό γιατί η… εξίσωση έχει πολλές μεταβλητές.

Ας δούμε τα δεδομένα, που μόνο δεδομένα δεν είναι: Πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία απόκτησης παικτών, πρέπει να ξεκαθαρίσει η ομάδα ποιους κρατάει. Άρα πρέπει να συναποφασίσουν με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Όπως επίσης πρέπει να αποφασίσουν για τον Χαραλαμπόπουλο, τον Κόνιαρη (οργανικά ανήκει στον Ολυμπιακό) και κυρίως για τον Κουφό, που έδειξε κάποια πράγματα, αλλά που δύσκολα μπορεί κανείς να αποκωδικοποιήσει τις σκέψεις του Μπαρτζώκα.

Επόμενη μεταβλητή είναι το μέγεθος του ρόστερ. Αν ο Ολυμπιακός παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα, πόσο εύκολο είναι να έχει περισσότερους των 14-15 παικτών, συμπεριλαμβανομένων των πιτσιρικάδων (Νικολαΐδης); Αν πάλι παίξει στην Basket League, μπορεί να έχει και 17-18 παίκτες και -σε έναν βαθμό- να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Σε αυτή την περίπτωση ο Ρογκαβόπουλος είναι πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα.

Για να παίξει ο Ολυμπιακός στην Α1 υπάρχουν δύο μεταβλητές. Η πρώτη είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α2 κι είναι αλήθεια πως με τον Βασιλακόπουλο να παραμένει στην προεδρία της διοίκησης Πρωτοδικείου, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ακόμα, όμως, κι αν κατακτήσει την άνοδο ο Ολυμπιακός (πρέπει η Αναπτυξιακή ομάδα να το αποδείξει πάνω στο παρκέ), είναι ζητούμενο αν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες (κυρίως στον χώρο της ΚΕΔ/ΕΟΚ) για να γίνει η… ολική επαναφορά.

Άλλο ένα πρόβλημα δίχως προφανή απάντηση και πάμε παρακάτω. Για να αποφασίσεις ποιους θα πάρεις, πρέπει να ξέρεις τι μπάτζετ έχεις. Για να το γνωρίζεις, πρέπει να έχεις εικόνα (κατά προσέγγιση) για τα έσοδα, κάτι που είναι εντελώς στον αέρα. Από τη μια γίνονται διεργασίες στην Ευρωλίγκα, με τελευταία τη συνάντηση των επτά στην Αθήνα. Θα αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων; Θα συζητηθεί το financial fair play;

Το αφήνουμε κι αυτό εκεί που βρίσκεται (στον αέρα) και πάμε στα υπόλοιπα έσοδα. Αν οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέψουν στην Α1 θα έχουν 2-3 εκατομμύρια παραπάνω χρήματα, από χορηγίες κι εμπορικές συμφωνίες. Προσθέστε και την αβεβαιότητα της επιστροφής των φιλάθλων στις εξέδρες και πείτε μου αν μπορούν να φτιάξουν μπάτζετ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι (εκτός κι αν πουν «είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε 10-15 εκατομμύρια κι όσα πάρουμε πίσω»).

Γράψτε όλα αυτά σ’ έναν… πίνακα -μας κάνει και τάμπλετ- και πείτε μου ότι βλέπετε κάτι άλλο από αδύνατη εξίσωση, δηλαδή μια μαθηματική πράξη, η οποία δεν έχει λύση. Αυτό είναι το σημείο που βρίσκεται σήμερα ο Ολυμπιακός, άρα οι όποιες εξελίξεις θα σημειωθούν όταν αρχίσουν να έρχονται κάποιες από τις απαντήσεις.

Αν στο μεσοδιάστημα κάποιο… λαβράκι, ήτοι παίκτης από αυτούς που θέλει ο Μπαρτζώκας, σε τιμή που θεωρείται εξ ορισμού ελκυστική, πει το «ναι», μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κίνηση, αλλά γιατί ένας παίκτης από αυτούς που θα έχουν προτάσεις, να συμφωνήσει με λίγα χρήματα με τον Ολυμπιακό;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Περιστέρι «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (19/…