Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης “Ιερός ερυθρόλευκος πόλεμος” μέχρι τέλους κόντρα σε όλους

“Ιερός ερυθρόλευκος πόλεμος” μέχρι τέλους κόντρα σε όλους

olympiacos vasilakopoulos

Πώς το έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Τριανταφυλλίδης (τον μάθαμε ως Χάρρυ Κλυνν); Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και κάποιοι δηλώνουν παράγοντες, νιώθουν ότι είναι σημαντικοί κι έτοιμοι να καθορίσουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ. Απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα ελληνικό. Πώς τους αντέχουμε όλους αυτούς;

Ο Γιάννης Ψαράκης, πρόεδρος του Λαυρίου, έλεγε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ ότι αν θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει… αγαθοεργίες, να το κάνει με δικά του χρήματα. Το ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν δώσει περίπου 1.500.000 ευρώ προσφορά για την αντιμετώπιση του covid-19, προφανώς δεν πρέπει να το γνώριζε. Έδωσαν σε λίγους μήνες, όσα ενδεχομένως να δώσει στο Λαύριο (και στην κοινωνία, μέσω του μπάσκετ) σε… δύο ζωές, αλλά είπαμε. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Εδώ να σημειώσουμε, προς άρση παρεξήγησης, ότι κι άλλοι επιφανείς παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού (Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, κτλ.), έχουν κατά καιρούς κάνει τεράστιες δωρεές, αλλά δεν είναι ζήτημα πόσα χρήματα έβαλαν οι Αγγελόπουλοι. Αν κάποιος εξ ημών των κοινών θνητών, έχει δώσει 1-2 ευρώ από το υστέρημά του, ίσως έχει μεγαλύτερη αξία.

Redwood – Fern Canyon 4k Virtual Hike

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player

Μπορεί, όμως, να έρχεται καθένας και να μηδενίζει προσφορές, να βγάζει τη γλώσσα σε συλλόγους με τεράστια ιστορία. Θα αναρωτιόταν κανείς από πού παίρνει δύναμη, αλλά η απάντηση είναι απλή: Αφενός από τον Γιώργο Βασιλακόπουλου, που θα κρατήσει το τσεκούρι του πολέμου μέχρι τέλους, αφετέρου από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος είναι τόσο φιμωμένος, όσο δείχνει η φωτογραφία.

«… Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός «Monday ‘s Game Night against COVID-19» με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ. Κάποιοι ήθελαν να μπλοκάρουν αυτή τη δράση, όμως δεν τους βγήκε…

Αλήθεια, γιατί χρειάζεται η άδεια του ΕΣΑΚΕ για να κάνει εμπορική συμφωνία ο Ολυμπιακός με την ΕΡΤ; Μήπως αν δεν έπαιζαν ομάδες της Α1, δεν μπορούσε να βρει ομάδες από το εξωτερικό; Αλήθεια, οι παράγοντες (όπως ο κ. Ψαράκης) θα «πουλήσουν» στους χορηγούς τους ότι τους… παίζει και Δευτέρα η τηλεόραση, θα εκμεταλλευτούν τον επιπλέον τηλεοπτικό χρόνο προβολής, απέναντι σε ομάδα υψηλής τηλεθέασης, ή όχι; Το ερώτημα είναι ρητορικό.

Αν αναζητεί κανείς γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει κάθε στοιχείο αίγλης που διέθετε, δεν έχει παρά να δει ποιοι το διοικούν. Δεν έχει παρά να δει τους παράγοντες και να τους συγκρίνει με τους παράγοντες του παρελθόντος. Λιανός, Βωβός, Κορασίδης, Μεσσάικος, Χαΐτογλου, για να μην θυμηθούμε παλιότερους, όπως ο Μιχαηλίδης ή ο Βεζυρτζής. Αλήθεια, υπάρχει σύγκριση;

Ο Ολυμπιακός έχει μια ιστορική ευθύνη: Να δράσει έτσι ώστε να απαλλαγεί το μπάσκετ από παράγοντες, που μοναδικό τους μέλημα είναι να υπηρετήσουν την αυτού μεγαλειότητα.

Άσχετο: Από τις 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαδικασία ελέγχου των πεπραγμένων στην Ομοσπονδία. Καιρός ήταν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…