Κεντρική Ελλάδα Σε διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΔΚΑ ο Πρίφτης

Σε διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΔΚΑ ο Πρίφτης

Προσκεκλημένος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής θα είναι την προσεχή Πέμπτη ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος θα μιλήσει στο διαδικτυακό σεμινάριο. Ο τεχνικός της Ούνικς Καζάν θα παρουσιάσει τις απόψεις του για τις σχέσεις προπονητών – διαιτητών, καθώς και την συνεργασία τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά:

Οι διαδικτυακές, επιμορφωτικές συνεδριάσεις του ΣΕΔΚΑ συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα με έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο.

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία σε νεαρή ηλικία μέσω των τμημάτων υποδομής του ΑΝΟΓ και μέσα από μακρά διαδρομή στις Εσπερίδες, από το 1998 ως το 2000, κατάφερε να ανέβει στην Α1 κατηγορία.

Από το 2003 μέχρι και το 2017 υπήρξε είτε πρώτος προπονητής είτε μέλος τεχνικού τιμ ομάδων της Α1 κατηγορίας. Παράλληλα, έχει υπάρξει ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα των αντρών για περισσότερα από έξι χρόνια στο πλάι των Παναγιώτη Γιαννάκη, Γιόνας Καζλάουσκας, Ηλία Ζούρου και Φώτη Κατσικάρη. Από το 2017 είναι πρώτος προπονητής στην ομάδα της Ούνικς Καζάν. Τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν – και τα οποία δεν γράφονται στα βιογραφικά, αλλά μεταφέρονται από στόμα σε στόμα – είναι ο επαγγελματισμός, η τυπολατρία, η εργατικότητα και ο θετικός χαρακτήρας.

Οι διαιτητές αποτελούν αναπόσπαστο γρανάζι της ατμομηχανής της παγκόσμιας καλαθοσφαίρισης. Μία ατμομηχανή η οποία αποτελείται από πολλά κομμάτια τα οποία οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και όμορφο αποτέλεσμα. Η σχέση προπονητή-διαιτητή είναι ιδιαίτερη. Θέλοντας να μεταδώσουμε την οπτική και τις ανησυχίες των προπονητών για την ομαλή συνεργασία διαιτητών-προπονητών, ο ΣΕΔΚΑ θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει τον Δημήτρη Πρίφτη σε διαδικτυακή συζήτηση με τα Μέλη του, την Πέμπτη 21/05/2020 και ώρα 19:00.

Ο κύκλος των συνεδριάσεων θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή και άλλων  προπονητών καθώς και όλων των συντελεστών ενός καλαθοσφαιρικού αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Να μιλήσουμε ξανά για μπάσκετ, για αξιοπιστία και διαφάνεια»

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στον Over FM για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αλεξόπουλο, …