Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Η ΟΔΚΕ του… Παντελεήμωνος!

Η ΟΔΚΕ του… Παντελεήμωνος!

ΟΔΚΕ, Παντελή Ελευθεριάδη, διαιτητές

Όταν ακούς «σεμινάριο της ΟΔΚΕ»… run!!!

Πώς το έλεγαν οι Κατσιμιχαίοι; Μεταξύ μας, της εποχής μου είναι, ένεκα του ότι ο Αριστείδης ο Δίκαιος τα έχει τα χρονάκια του. «Αυτά είναι κόλπα ζόρικα, που κάνουν στην Ινδία». Πού να ήξεραν ο Χάρης κι ο Πάνος, ότι δεν χρειάζονται Ινδοί που να κάθονται σε καρφιά, καθώς υπάρχει η ΟΔΚΕ, με… ζόρικα κόλπα.

Θα κάνει -που λέτε- σεμινάριο στην Αθήνα η ΟΔΚΕ. Και καλά θα κάνει. Έβγαλε, λοιπόν, ο Παντελής Ελευθεριάδης και οι διοικούντες κοστολόγιο. Στην Αθήνα υπάρχουν 81 διαιτητές, όλων των διαβαθμίσεων. Για τη συμμετοχή η ΟΔΚΕ ζητά από 70 έως 380 ευρώ από κάθε διαιτητή, ανάλογα με τους αγώνες και τα έσοδα που αποκόμισε. Κανονικό χαράτσι, δηλαδή.

Προσέξτε τη λεπτομέρεια: Αν δεν πάρει μέρος στο σεμινάριο, δεν θα μπορεί να σφυρίζει, άρα είναι υποχρεωτική η παρουσία και η πληρωμή. Θα πει κανείς «η ΟΔΚΕ πρέπει να βγάλει τα χρήματα του σεμιναρίου». Μόνο που οι Αθηναίοι θα φάνε και θα πιούν στα σπίτια τους, άρα με μηδέν έξοδα θα γεμίσουν τα ταμεία της Ομοσπονδίας.

Για να έχουμε μια τάξη πραγμάτων, το ποσό που βγαίνει είναι 10.290 ευρώ (έχω και τον πίνακα άμα θέλετε), αλλά δεν είναι το μοναδικό. Προσθέστε και περίπου 3.000 ευρώ από τους διαιτητές τού Πειραιά κι έχετε ένα ωραίο ποσό 13.000 ευρώ. Πέντε πάνω, πέντε κάτω θα τα βρούμε.

Απαγορεύονται οι αντιδράσεις

Για να το καταλάβετε, η ΟΔΚΕ θα βγάλει 13.000 ευρώ, δίχως να πληρώσει σεντ, για φαγητό και διαμονή, σε περίπου 100 διαιτητές. Να σας το κάνω κέρματα; Αν χρεώνεις το γεύμα 10 ευρώ (είμαι βέβαιος θα το χρεώσουν πολύ περισσότερο) έχεις μάνι μάνι 1.000 ευρώ κέρδος. Προσθέστε και τη διαμονή και προχωράμε. Πώς το είπαν οι Κατσιμιχαίοι; Ζόρικα κόλπα. Αλλά δεν σταματάμε εδώ.

Υπήρξαν διαιτητές, οι οποίοι αντέδρασαν στον… κεφαλικό φόρο. Όχι, ο Τσολάκος παραμένει πιστός στον Ελευθεριάδη, είναι καλό παιδί, δεν σηκώνει τους τόνους. Άλλοι τόλμησαν να μιλήσουν και θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια, την οποία θα παρακολουθήσουμε στενά. Γιατί, πού ξέρεις, μπορεί ξαφνικά να μειωθούν (συμβαίνουν αυτά, με την τύχη κανείς δεν τα βάζει) οι συμμετοχές τους.

Η πλάκα είναι πως τα μέλη του Δ.Σ., που ζητούν τα χρήματα από τους διαιτητές, θα είναι κι εκείνα που θα κρίνουν τις επιδόσεις τους. Θέλει θάρρος για να πεις «όχι, δεν πληρώνω», άσε που δεν θα πάρεις μέρος αν δεν πληρώσεις. Οι αντιδράσεις, όμως, ενοχλούν και το μήνυμα εστάλη, πριν καν φτάσει η αντίδραση στα αυτιά των μελών του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ. Φρόντισε ο Τσολάκος. Ε, δεν θα βρεθούν κι ένας – δύο πρόθυμοι από την Ομοσπονδία, να βάλουν τους «ταραξίες» στη θέση τους.

Στην υγειά μας ρε παιδιά. Αμ έτσι κάνω εγώ 10 σεμινάρια τον μήνα. Κάποτε η ΟΔΚΕ είχε πρόεδρο τον Δημάκια και μετά τον Καφφέ, που φρόντιζαν να φέρνουν χορηγούς, να έχουν τη διαιτησία ψηλά. Άλλα μεγέθη. Πώς να συγκριθούν τα βουνά με τους… λοφίσκους;

Τώρα, οι διαιτητές πληρώνουν για να παίζουν κι αν δεν πληρώσουν δεν παίζουν. Μίκρυνε η ΟΔΚΕ κι όσο μικραίνει, τόσο γίνεται πιο απαιτητική. Όταν δεν έχεις το ειδικό βάρος να χτυπήσεις μεγάλες πόρτες, χτυπάς τους αδύναμους. Από τα χρόνια μου, στην Αρχαία Ελλάδα, έτσι γίνονταν σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο. «O tempora o mores», που έλεγαν κι οι Λατίνοι…

Αυτά βλέπει και τρελαίνεται ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…