Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τσολάκος: Ο πρόεδρος της καρδιάς μας

Τσολάκος: Ο πρόεδρος της καρδιάς μας

Τσολάκος, Λιόλιος, ΚΕΔ

Ο Τσολάκος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση.

Λάθος πόρτα χτύπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών της Αθήνας. Το δοκίμασαν κι άλλοι, μπορεί να τους ρωτήσει. Θα δοκιμάσει κι αυτός την τύχη του. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Γιατί υποχρέωσή μας είναι να ελέγχουμε τους έχοντες την εξουσία κι ο Μάνος Τσολάκος διαχειρίζεται -αν μη τι άλλο επιλεκτικά- την όποια εξουσία τού έδωσαν οι συνάδελφοί του, αναδεικνύοντάς τον πρόεδρο στον ΣΕΔΚΑ.

Ο κ. Τσολάκος κάλεσε τον Παναγιώτη Αναστόπουλο να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος είναι η συνέντευξη, που μου παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα FM 94.3 στις 8 Οκτωβρίου. Τον καλεί, λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό του ΣΕΔΚΑ, τον εσωτερικό κανονισμό της ΟΔΚΕ και τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ, γιατί δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αλληλουχία των γεγονότων

Ας ξεκινήσουμε από το τυπικό σκέλος. Γελάει ο κόσμος, καθώς ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στον εσωτερικό κανονισμό τού ΣΕΔΚΑ τέτοια «υποχρέωση». Ο Αναστόπουλος ΔΕΝ είναι μέλος τής ΟΔΚΕ, όπως δεν είναι κανείς ενεργός ή μη ενεργός διαιτητής. Η ΟΔΚΕ έχει μέλη τους Συνδέσμους κι απορώ πώς δεν γνωρίζει απλά πράγματα ο Μάνος Τσολάκος. Όσο για τον κανονισμό τής ΕΟΚ, ας το συζητήσει με τον Χαρίλαο Τρικούπη, ή τον Προμηθέα, όχι με διαιτητές και δη «μη ενεργούς».

Πάμε στην ουσία, για να διαπιστώσετε γιατί ο Τσολάκος είναι απολύτως ανακόλουθος. Ο ίδιος πρώην διαιτητής (Αναστόπουλος) έδωσε πρόσφατα συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα και σε γνωστό συνάδελφο. Δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν τον ενόχλησε κανείς. Αν δεν το πήρες χαμπάρι Μάνο μου, είμαι εδώ να τον… «δώσω», ώστε να τον καλέσεις και γι’ αυτό.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Η μία είναι να μην είμαι αρεστός στον πρόεδρο του ΣΕΔΚΑ. Αν «ναι» είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος. Χαίρομαι να είμαι ενοχλητικός απέναντι στην όποια μορφή εξουσίας. Αυτή είναι η δουλειά μου κι είμαι ευτυχής, που την κάνω καλά. Αν ο Τσολάκος ενοχλείται από την όποια κριτική μου, να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσω με αμείωτη ένταση. Ίσως με μεγαλύτερη… Ο ίδιος δεν έχει να φοβάται τίποτα, από τη στιγμή που υπηρετεί με σεβασμό τον ρόλο του.

Η άλλη περίπτωση είναι να έχει να κάνει με την ΕΟΚ. Μα ο Τσολάκος ΔΕΝ έχει σχέση με την ΕΟΚ. Παρακολουθείστε τις ημερομηνίες: Πριν έναν – δύο μήνες ο Αναστόπουλος έδωσε συνέντευξη σε αθλητικό site. Καμία ενόχληση. Παραχώρησε σε μένα συνέντευξη (θα την ανεβάσω αύριο, για όσους δεν την άκουσαν, μια και τη θέλει ο Μάνος Τσολάκος) στις 8/10. Καμία ενόχληση.

Πήγε μάρτυρας υπέρ του Χάρη Καρακατσούνη -δύο μέρες πριν- στη δικαστική διαμάχη που έχει ο τελευταίος με την ΕΟΚ. Αίφνης, δύο μέρες μετά, κλήθηκε από τον ΣΕΔΚΑ για παροχή εξηγήσεων. Πέρασαν 17 μέρες για να «ανακαλύψει» τη συνέντευξη ο Τσολάκος, αλλά μόλις δύο από τη στιγμή που στράφηκε κατά του Λιόλιου ο Αναστόπουλος. Μάλλον θα είναι σύμπτωση Μάνο.

Για την ώρα σταματώ εδώ. Έτσι κι αλλιώς, εδώ θα είμαστε ο κ. Τσολάκος για να σφυρίζει κι εμείς για να ασκούμε εποικοδομητική κριτική. Καθένας στον ρόλο του. Δίχως να διαθέτω το… χάρισμα να βλέπω το μέλλον, εικάζω ότι θα έχει πολλούς και καλούς «ορισμούς» (κληρώσεις θέλω να πω). Στέλιο λες; Μακάρι, γιατί είναι ανερχόμενος διαιτητής. Και φαίνεται ότι το μέλλον τού ανήκει.

Βαγγέλη Λιόλιο, όλα καλά; Ποιος είμαι εγώ να σε συμβουλεύσει, αλλά αν είναι να ασκείς διοίκηση αλά Βασιλακόπουλος, ξόδεψε λίγες ώρες, βρες τον «πατερούλη», που έτσι κι αλλιώς οι… αυλικοί του ξέχασαν (άρα έχει κενό χρόνο), να μάθεις τα κόλπα από τον παλιό. Άλλωστε, δεν έχεις προσφέρει κάτι καινούριο ως τώρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …