Κεντρική NBA Πέρασε τον Κιντ κι έγραψε ιστορία ο Ράσελ Γουέστμπρουκ! (vid)
NBA

Πέρασε τον Κιντ κι έγραψε ιστορία ο Ράσελ Γουέστμπρουκ! (vid)

russell westbrook thunder

Μπορεί ο Πολ Τζορτζ να ήταν η απόλυτη ηρωική φιγούρα στο χθεσινό “θρίλερ” ανάμεσα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τους Μπρούκλιν Νετς αλλά ο παίκτης που έγραψε το όνομά του με ανεξίτηλο μελάνι στα κιτάπια της ιστορίας δεν ήταν άλλος από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ! Ο “εθισμός” του “εκρηκτικού” σούπερ-σταρ στα τριπλ-νταμπλ δεν κόπηκε στη χθεσινή αναμέτρηση, με τον ιστορικό αντίκτυπο του κατορθώματός του να είναι εκτυφλωτικός!

Πιο αναλυτικά, ο “Westbeast” ολοκλήρωσε τη χθεσινή αναμέτρηση με 21 πόντους, 15 ριμπάουντ και 17 ασίστ, πετυχαίνοντας το 108ο τριπλ-νταμπλ της καταπληκτικής καριέρας του. Κάπως έτσι, ο Τζέισον Κιντ όφειλε να κάνει στην άκρη στη σχετική λίστα, καθώς ο Γουέστμπρουκ ανέβηκε στην 3η θέση όλων των εποχών! Μονάχα οι Όσκαρ Ρόμπερτσον (181) και Μάτζικ Τζόνσον (138) βρίσκονται από πάνω του και μάλλον δεν θα πρέπει να κάθονται ήσυχοι…

Αυτό ήταν το 4ο φετινό τριπλ-νταμπλ του Γουέστμπρουκ και βρίσκεται, φυσικά, στην 1η θέση της σεζόν, όντας έτοιμος να τερματίσει στην κορυφή της χρονιάς για συναπτή σεζόν!

Η πλειοψηφία των τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του επιτεύχθηκαν τη σεζόν 2016-17, τότε που ο “Russ” τρέλαινε τη στατιστική σχεδόν κάθε βράδυ και σημείωσε την επίδοση-ρεκόρ των 42 τριπλ-νταμπλ. Την περσινή σεζόν σταμάτησε στα 25 ενώ περιορίστηκε μονάχα σε… 18 τριπλ-νταμπλ τη σεζόν 2015-16 (πηγή: Landofbasketball.com).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το χθεσινό ήταν το 6ο ματς στην καριέρα του Γουέστμπρουκ με +15 ριμπάουντ και +15 ασίστ, ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον κι ευρισκόμενος πίσω μονάχα από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον (14) και τον Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν (9)!

Τα highlights του Γουέστμπρουκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…