Κεντρική NBA Ο Πολ Τζορτζ στο παιχνίδι της ζωής του! (vids)
NBA

Ο Πολ Τζορτζ στο παιχνίδι της ζωής του! (vids)

paul george thunder

Ο Πολ Τζορτζ έπιασε μυθικά επίπεδα απόδοσης και έβαλε στις πλάτες του την Οκλαχόμα, οδηγώντας την σε “διπλό” επί των Μπρούκλιν Νετς με 114-112, παρά το γεγονός ότι οι βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με 23 πόντους. Ο απόλυτος επίλογος, βέβαια, ήταν το νικητήριο τρίποντο με 3.1” για το τέλος, με τον “PG-13” να τρέχει ένα ταχύτατο πικ-εν-ποπ με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και να εκτελεί εν ψυχρώ τους αντιπάλους!

Το τρίποντο-“μαχαιριά” του Τζορτζ

Τα στατιστικά του Τζορτζ ήταν βγαλμένα από μπασκετική “ονείρωξη”: 47 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 9/14 δίποντα, 6/13 τρίποντα, 11/14 βολές! Το κυριότερο στοιχείο, όμως, ήταν οι 25 πόντοι στην 4η περίοδο, εκεί όπου οι Θάντερ έτρεξαν σερί 39-19 και γύρισαν τον πλανήτη ανάποδα, με τον Τζορτζ να κρατάει στιβαρά το “τιμόνι” και με τον Γουέστμπρουκ να μην πετυχαίνει ούτε ένα καλάθι στο διάστημα αυτό!

Η βραδιά αυτή περιελάμβανε και μια σειρά από ρεκόρ για τον Τζορτζ. Συγκεκριμένα, οι 47 πόντοι αποτελούν τη 2η κορυφαία επίδοση της καριέρας του ενώ οι 25 πόντοι της 4ης περιόδου είναι η καλύτερη συγκομιδή από έναν παίκτη στην ιστορία των Θάντερ, από τότε που μετακόμισαν στην Οκλαχόμα! Ούτε ο Κέβιν Ντουράντ, ούτε ο Γουέστμπρουκ, ούτε ο Τζέιμς Χάρντεν κατόρθωσαν κάτι τέτοιο με τη φανέλα της ομάδας!

Οι αριθμοί της 4ης περιόδου φανερώνουν ότι ο Τζορτζ ήταν μια ολόκληρη ομάδα μόνος του. Η εν λόγω έκφραση δεν είναι καθόλου υπερβολική, αν ρίξει κανείς μια ματιά στον παρακάτω πίνακα, όπου γίνεται σύγκριση ανάμεσα στον Τζορτζ και σε ολόκληρη την ομάδα των Νετς!

Παρά την κάκιστη απόδοση των Θάντερ για 3 περιόδους, με την “ατσάλινη” άμυνά τους να μην κάνει την εμφάνισή της, ο Τζορτζ έδωσε ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ spot-up εκτέλεσης αλλά και δημιουργίας μετά από ντρίμπλα. Ο σταρ της Οκλαχόμα εκτελούσε εν ψυχρώ στον αιφνιδιασμό, έβγαινε από pin-down σκριν ενώ, σε μία τέτοια περίσταση, έκοψε στην πλάτη της άμυνας για μια τρομερή άλεϊ-ουπ. Επίσης, μπήκε μέσα στα “δόντια” της άμυνας, σκοράροντας κι εκμαιεύοντας την επαφή και “ξελάσπωσε” εξ ολοκλήρου την ομάδα του, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ένας εκ των κυρίαρχων φόργουορντ της λίγκας!

Τα highlights του απίστευτου Τζορτζ

https://www.youtube.com/watch?v=w62rVL89h7s

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…