Κεντρική NBA Οι Φοίνιξ Σανς έφθασαν στον “πάτο”! (vids)
NBA

Οι Φοίνιξ Σανς έφθασαν στον “πάτο”! (vids)

ayton

Η κατάσταση στους Φοίνιξ Σανς φαντάζει βγαλμένη από ανέκδοτο, με τους “ήλιους” της Αριζόνα να έχουν “δύσει” με πολύ εκκωφαντικό τρόπο τη φετινή σεζόν. Οι Σανς είναι οι απόλυτοι φτωχοί συγγενείς της Δύσης με ρεκόρ 4-20, 7 νίκες κάτω από τους προτελευταίους, Σπερς, αποτελώντας παραφωνία στον πλουραλισμό της φετινής περιφέρειας. Το Φοίνιξ διαθέτει την την χειρότερη επίθεση και την χειρότερη άμυνα του NBA, με το χθεσινό ματς απέναντι στους Κινγκς να αποτελεί νέο, ιστορικό χαμηλό.

Συγκεκριμένα, οι Σανς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 36-9 στο τέλος της 1ης περιόδου, σε μια από τις χειρότερες μπασκετικές παραστάσεις της σύγχρονης εποχής! Ως αποτέλεσμα, οι φίλοι της ομάδας ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 12 λεπτών, έχοντας κατανοήσει πλήρως ότι και η φετινή χρονιά θα αποτελέσει απλά μια καλή ευκαιρία, ώστε οι Σανς να διαλέξουν ψηλά στο επόμενο Ντραφτ και τίποτα παραπάνω.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σούπερ-σταρ της ομάδας, Ντέβιν Μπούκερ, δεν αγωνίστηκε, εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τους Λέικερς ενώ η 2η καλύτερη επιθετική λύση της ομάδας, Τι Τζέι Γουόρεν, βρισκόταν επίσης στα “πιτς”. Όλα αυτά, βέβαια, δεν αποτελούν δικαιολογίες για το χάλι της 1ης περιόδου, το οποίο δεν συμμαζεύτηκε και ποτέ, καθώς οι Κινγκς επιβλήθηκαν άνετα με 122-105, με τη διαφορά να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 14 πόντους μέχρι το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σακραμέντο προηγήθηκε ακόμη και με 40-9 στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου ενώ η ανώτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +35 (53-18) στα μισά του ίδιου δωδεκαλέπτου. Οι 9 πόντοι που επέτρεψαν οι Κινγκς στα πρώτα 12 λεπτά, μάλιστα, αποτελούν την καλύτερη αμυντική επίδοση 1ης περιόδου για εκείνους τα τελευταία… 64 χρόνια, από τότε που ονομάζονταν Ρότσεστερ Ρόγιαλς!

Με 3/17 σουτ στην 1η περίοδο και με τα πρώτα 12 τρίποντα που επιχείρησαν να βρίσκουν στη στεφάνη, βέβαια, οι Σανς δεν θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες απαιτήσεις…

Μέχρι κι οι ιθύνοντες της επίσημης σελίδας των Κινγκς στο Twitter δεν μπόρεσαν να κρατηθούν!

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …