Κεντρική NBA Σκέψεις για αλλαγή στο φορμάτ των πλέι-οφ (pic)
NBA

Σκέψεις για αλλαγή στο φορμάτ των πλέι-οφ (pic)

Ο τρόπος που ορίζονται οι ομάδες που προκρίνονται στα πλέι-οφ του NBA φαντάζει άδικος σε αρκετές περιπτώσεις. Η δυναμική της Δύσης έναντι της Ανατολής οδηγεί συχνά αρκετές δυτικές ομάδες με +45 νίκες εκτός της διαδικασίας και επιτρέπει σε ανατολικές ομάδες με ρεκόρ κάτω του 50% να μπουν στο “πάρτι” της post-season.

Οι 8 καλύτερες ομάδες της Δύσης κι οι 8 καλύτερες της Ανατολής εισέρχονται στα πλέι-οφ αλλά η σκέψη, βάσει της οποίας θα προκρίνονται οι 16 καλύτερες ομάδες ανεξάρτητα από την περιφέρειά τους έχει πέσει στο τραπέζι. Το NBA βρίσκεται σε περίοδο αλλαγών (All-Star Game, κανόνες ξεκούρασης παικτών, σκέψεις αλλαγής του προγράμματος) κι ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ μίλησε για το ενδεχόμενο αυτό.

“Το να αλλάξουμε τον τρόπο πρόκρισης στα πλέι-οφ είναι κάτι που το συζητάμε. Θα πρέπει, όμως, να αλλάξει και το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου, καθώς δεν είναι σωστά μοιρασμένο αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες της Ανατολής παίζουν πιο συχνά μεταξύ τους κι όχι τόσο εναντίον των ομάδων της Δύσης. Αν αλλάξουμε το σύστημα, το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο, ώστε να είναι δίκαιο για όλους”, τόνισε ο Σίλβερ, σύμφωνα με το ESPN.

Σε περίπτωση, πάντως, που το σύστημα αυτό ίσχυε πέρσι, τα ζευγάρια των πλέι-οφ θα έμοιαζαν όπως στην παρακάτω εικόνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Άιζακ: «Οι ανεμβολίαστοι παίκτες δέχονται bullying»

Ο Τζόναθαν Άιζακ παραμένει ανεμβολίαστος και σε δηλώσεις του τόνισε, ότι οι ανεμβολίαστοι …