Κεντρική NBA Αναλυτικά οι νέοι κανονισμοί της ξεκούρασης των παικτών
NBA

Αναλυτικά οι νέοι κανονισμοί της ξεκούρασης των παικτών

leonard gasol ginobili

Το υπερφορτωμένο πρόγραμμα του NBA, οι συνεχείς αγώνες και τα εξαντλητικά ταξίδια οδηγούσαν συχνά τους προπονητές στο να ξεκουράσουν τους κορυφαίους παίκτες τους, με σκοπό να τους προφυλάξουν ενόψει μελλοντικών, σπουδαιότερων ματς.

Η συνθήκη αυτή, η οποία έγινε “μόδα” από τον “γκουρού”, Γκρεγκ Πόποβιτς, ενοχλούσε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του NBA, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι το πρωτάθλημα στερείται περισσότερης εμπορικότητας εξαιτίας αυτού του τεχνάσματος.

Πλέον, όμως, η λύση βρέθηκε, με το διοικητικό συμβούλιο του NBA να εφαρμόζει νέους νόμους, σχετικά με την ξεκούραση των υγιών παικτών. Οι κανόνες αυτοί έχουν ως εξής, σύμφωνα με το thescore:

  • Οι ομάδες δεν θα μπορούν να ξεκουράσουν υγιείς παίκτες σε όσα παιχνίδια μεταδίδονται σε παναμερικανικό δίκτυο. Οποιαδήποτε παράβαση του κανονισμού αυτού θα επισύρει πρόστιμο τουλάχιστον 100.000 δολαρίων.
  • Μια ομάδα δεν θα μπορεί να ξεκουράζει πολλαπλούς, υγιείς παίκτες στο ίδιο παιχνίδι και δεν θα ξεκουράζει υγιείς παίκτες στα εκτός έδρας παιχνίδια, εκτός ασυνήθιστων περιστάσεων.
  • Σε περιπτώσεις που η ομάδα αποφασίσει να ξεκουράσει υγιείς παίκτες, εκείνοι θα πρέπει να είναι άμεσα ανιχνεύσιμοι στο γήπεδο και να αλληλεπιδρούν με τους φιλάθλους.

Βάσει των 3 αυτών παραμέτρων, το κοινό θα μπορεί να απολαμβάνει περισσότερο το παιχνίδι και θα εκλείψουν τα φαινόμενα μειωμένου ενδιαφέροντος ανάμεσα σε ισχυρές ομάδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ματς του περασμένου Μαρτίου ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με ένα κλασικό ντέρμπι να μετατρέπεται σε ματς της σειράς, εξαιτίας της απουσίας σχεδόν όλων των βασικών παικτών.

Επίσης, οι φανς δεν θα απογοητευτούν ξανά, όταν ένας σπουδαίος σταρ επισκέπτεται την έδρα της ομάδας τους ενώ τα παιχνίδια που μεταδίδονται από δίκτυα παναμερικανικής εμβέλειας (ESPN, ABC, TNT) θα είναι πάντοτε ανταγωνιστικά, δίχως να κινδυνεύει η τηλεθέαση τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σεζόν ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου, περίπου 10 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, ώστε να μειωθούν τα back-to-back παιχνίδια (16.3%, σε σχέση με το περσινό 17.8%) ενώ θα αποφευχθούν πλήρως οι περιπτώσεις των 4 παιχνιδιών σε 5 ματς.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…