Κεντρική NBA Αλλαγές στο All-Star Game: Τέλος το Ανατολή-Δύση!
NBA

Αλλαγές στο All-Star Game: Τέλος το Ανατολή-Δύση!

durant curry irving

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση έχει φθάσει σε χαοτικά επίπεδα πλέον, ειδικά μετά και τις μετακινήσεις ορισμένων σταρ κατά τη διάρκεια της off-season (Τζίμι Μπάτλερ, Πολ Τζορτζ, Καρμέλο Άντονι, Πολ Μίλσαπ). Ως αποτέλεσμα, η διαφορά ήταν φανερή και στο All-Star Game, με τη Δύση να είναι φανερά ανώτερη. Μετά τη νέα τροποποίηση, όμως, το ενδιαφέρον πρόκειται να αναθερμανθεί.

Συγκεκριμένα, το παραδοσιακό φορμάτ ανήκει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έπειτα από 66 συναπτά All-Star Games! Η Ομοσπονδία του NBA ήρθε σε συμφωνία με το συνδικάτο των παικτών (NBPA) και το επόμενο All-Star Game, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες στις 18 Φεβρουαρίου, θα έχει διαφορετική μορφή.

Πιο αναλυτικά, η παραδοσιακή “μάχη” ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή καταργείται. Η διαδικασία της επιλογής των  παικτών παραμένει η ίδια, με τους 10 βασικούς, να επιλέγονται από το κοινό (50%), τα ΜΜΕ (25%) και τους ίδιους τους παίκτες του NBA και τους υπόλοιπους 14 παίκτες να επιλέγονται από τους προπονητές.

Αυτό που αλλάζει είναι η στελέχωση των ρόστερ, με τους δύο αρχηγούς, οι οποίοι θα είναι οι κορυφαίοι παίκτες σε ψήφους από Ανατολή και Δύση αντίστοιχα, να διαλέγουν τους παίκτες που επιθυμούν στην εκάστοτε ομάδα τους, ανεξαρτήτως περιφέρειας!

Βάσει του νέου φορμάτ, τα δύο ρόστερ αναμένεται να είναι πολύ πιο ισορροπημένα και το ενδιαφέρον του κοινού ενδέχεται να αυξηθεί, ειδικά αν οι παίκτες φιλοτιμηθούν να δώσουν έστω και το 50% των δυνάμεών τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής προπονητών θα είναι η ίδια ενώ, περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής των παικτών από τους αρχηγούς θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…