Κεντρική NBA Λιγότερα ματς και παιχνίδια στην… Κίνα σκέφτεται ο Σίλβερ
NBA

Λιγότερα ματς και παιχνίδια στην… Κίνα σκέφτεται ο Σίλβερ

Η υπερβολική κόπωση και οι πάμπολλοι τραυματισμοί των παικτών του NBA έχουν βάλει τους ιθύνοντες του πρωταθλήματος σε σκέψεις, όσον αφορά τη βασική δομή του προγράμματος των αγώνων. Η ιδέα θέσπισης λιγότερων αγώνων για κάθε ομάδα, σε σχέση με τους 82 που ισχύουν τώρα, έχει πέσει στο τραπέζι, με τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ να αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοικτό.

“Δεν υπάρχει κάποια… μαγεία γύρω από τα 82 ματς. Μπορεί να ισχύει για περίπου 50 χρόνια αλλά όσο μαθαίνουμε περισσότερα για το ανθρώπινο σώμα και τη φθορά από τα ταξίδια και την ανταγωνιστικότητα των αγώνων, θα το κοιτάξουμε“, τόνισε ο Σίλβερ στη USA Today, σκεπτόμενος την πιθανότητα μείωσης των αγώνων.

Ο Σίλβερ, μάλιστα, συνδύασε τη σκέψη των λιγότερων αγώνων με τα περισσότερα και μεγαλύτερα ταξίδια που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν: “Μπορούμε να παίζουμε ματς στην Κίνα και την Ευρώπη αλλά τα αεροπλάνα δεν είναι τόσο γρήγορα, ώστε να συμβαίνει αυτό υπό το πρόγραμμα που ισχύει τώρα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα το κοιτάξουμε τα επόμενα χρόνια και μπορεί η κανονική περίοδος να είναι έτσι σε μια δεκαετία από τώρα”.

Το θέμα της μείωσης των αγώνων, όμως, δεν είναι τόσο απλό. Αναπόφευκτα, τα έσοδα των ομάδων θα μειωθούν (λιγότερα εισιτήρια, λιγότερα πωληθέντα προϊόντα εντός του γηπέδου κλπ), κάτι που οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες των ομάδων δεν θα επικροτούσαν ιδιαίτερα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ουίζαρντς: Εκτός για αρκετούς μήνες ο Αβντίγια [vid]

O Ντένι Αβντίγια δεν γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς ο τραυματισμός του αποδείχθηκε σοβαρός κα…