Κεντρική NBA Μυθική εμφάνιση από τον Λίλαρντ! (vid)
NBA

Μυθική εμφάνιση από τον Λίλαρντ! (vid)

damian lillard blazers

damian-lillard-blazers

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ συνεχίζει τις απίθανες επιδόσεις του τον μήνα αυτό, έχοντας πάρει μπροστά από το All-Star Game και έπειτα, κάτι που συνηθίζει τις τελευταίες σεζόν. Στην προχθεσινή του εμφάνιση εναντίον των Χοκς, ο σούπερ-σταρ των Μπλέιζερς έφθασε στα συνηθισμένα του στάνταρ, οδηγώντας, από κοινού με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, το Πόρτλαντ στη νίκη. Χθες, όμως, τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά.

 

Ο Λίλαρντ απέδειξε στους πάντες ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στο προηγούμενο All-Star Game, ολοκληρώνοντας την “παράσταση” εναντίον των Χιτ με 49 πόντους, σουτάροντας με 5/9 δίποντα, 9/12 τρίποντα και 12/12 βολές, σε 36 λεπτά συμμετοχής! Αυτή ήταν η 3η καλύτερη scoring επίδοση της καριέρας τους ενώ σημείωσε προσωπικό ρεκόρ, όσον αφορά τα εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα.

 

 

Η πλειοψηφία των πόντων του Λίλαρντ επιτεύχθηκε με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Το κεντρικό πικ-εν-ρολ των Μπλέιζερς αποδείχθηκε “γολογθάς” για τους Χιτ, οι οποίοι το αντιμετώπιζαν μονίμως με λανθασμένο τρόπο. Ο περιφερειακός αμυντικός έμενε πολύ πίσω μετά το σκριν ενώ ο ψηλός “βυθιζόταν” χαμηλά, με αποτέλεσμα ο Λίλαρντ να βρει πληθώρα ελεύθερων τριπόντων με αυτό τον τρόπο. Σε κάποιες περιπτώσεις προτίμησε να επιτεθεί στον ψηλό ενώ έδωσε και ορισμένες υπέροχες ασίστ στον συμπαίκτη του που ρόλαρε στο καλάθι (συνήθως ο Νέρκιτς). Σημείωσε 16 πόντους στην καθοριστική, 4η περίοδο, με ορισμένα σουτ μεγάλης δυσκολίας και χάρη στην τρομερή ευστοχία του, οι Μπλέιζερς έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QnDpQI_0G_0]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…