Κεντρική NBA Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ: μια περιφέρεια-“φωτιά”! (vids)
NBA

Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ: μια περιφέρεια-“φωτιά”! (vids)

damian lillard cj mccollum blazers

damian-lillard-cj-mccollum-blazers

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχουν καταγράψει μια μικρή άνοδο στην απόδοσή τους, προσπαθώντας να καλύψουν το χαμένο έδαφος που έχει δημιουργηθεί, μετά από μια μέτρια σεζόν, ώστε να μπουν στα πλέι-οφς. Η ανταλλαγή που έφερε τον Γιουσούφ Νέρκιτς στην ομάδα έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο, με τον Βόσνιο σέντερ να σκοράρει με συνέπεια από το ποστ και να προστατεύει το καλάθι στην άμυνα αλλά οι πραγματικοί “πολιορκητικοί κριοί” είναι δύο: και φυσικά πρόκειται για τους Ντέιμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

 

Παρότι κατηγορούνται συχνά για την πρωτοφανή αδυναμία τους να αμυνθούν στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να εφορμούν κατά κύματα στο καλάθι τους, το δίδυμο αυτό είναι μια από τις πιο παραγωγικές bαck-courts στο ΝΒΑ καθώς μπορούν να δημιουργήσουν “πονοκεφάλους” στην αντίπαλη άμυνα, με τις εκτελέσεις τους, τον χειρισμό της μπάλας και με την εν γένει scoring παρουσία τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες, στο μεγάλο “διπλό” των Μπλέιζερς επί των Χοκς.

Ο Λίλαρντ έδωσε ρεσιτάλ σε εκτελέσεις μετά από ντρίμπλα, σταματώντας στους 27 πόντους, με 9/17 σουτ. Συνολικά έχει 29.1 πόντους και 5.3 ασίστ ανά αγώνα τον μήνα Μάρτιο, με τη δική του άνοδο στην απόδοση να συνοδεύεται και από τη βελτίωση του Πόρτλαντ, το οποίο έχει 7 νίκες στα τελευταία 10 ματς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4AaWP2UxRRU]

Από την άλλη, ο ΜακΚόλουμ δραστηριοποιήθηκε κυρίως από μέση απόσταση, εκτελώντας άψογα μετά το αρχικό σκριν. Απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικός χειριστής της μπάλας ενώ επέδειξε μεγάλη δεξιοτεχνία, τόσο στο footwork, όσο και στον τρόπο που χρησιμοποιούσε το κορμί του. Συνολικά είχε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με 10/19 σουτ, όντας πολύ αποδοτικός.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xSDF-dd2GLk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…