Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ντέρμπι “αιωνίων”: πράξη 5η!

Ντέρμπι “αιωνίων”: πράξη 5η!

olympiacos panathinaikos nick kalathes

olympiacos-panathinaikos-nick-calathes

Το Κύπελλο Ελλάδος οδεύει προς την κορύφωσή του, με το σημερινό ντέρμπι των “αιωνίων” να κρίνει εν πολλοίς, το τι μέλλει γενέσθαι στη διοργάνωση. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, διασταυρώνουν για 5η φορά φέτος τα ξίφη τους, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (ΣΕΦ, 19:00, Novasports 2), για μια θέση στον μεγάλο τελικό, απέναντι στον Άρη, στις 19 Φεβρουαρίου.

Ποιον θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον τελικό του Κυπέλλου, τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό; Ποντάρετε το ντέρμπι των “αιωνίων” στην 2winbet.gr που έχει τις υψηλότερες αποδόσεις και αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές σε όλες τις διοργανώσεις!

Οι “ερυθρόλευκοι“, επιθυμούν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους εναντίον του μεγάλου αντιπάλου, καθώς μετρούν 4 στα 4 φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς και 6 συνεχόμενες επιτυχίες, εάν συνυπολογίσει κανείς και τους περσινούς τελικούς. Η εξαιρετική εμφάνιση στη Βαρκελώνη και η νίκη επί της Μπαρτσελόνα, δίνει μια έξτρα ώθηση στην ομάδα του Πειραιά, με τον Βασίλη Σπανούλη να επανέρχεται δριμύτερος στα παρκέ, έτοιμος να ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας του, ενώ το κατάμεστο ΣΕΦ, αναμένεται να διαδραματίσει τον δικό του, ξεχωριστό ρόλο.

Αντίθετα, οι “πράσινοι” επιθυμούν να “ξορκίσουν” την φετινή “κατάρα“, κάτι που θα προσφέρει, όχι μόνο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, αλλά και ανανεωμένη ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η νίκη επί της Αναντολού Εφές, έστω και με τον αγχωτικό αυτό τρόπο, έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των “ροζ φύλλων”, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ελπίζει σε μια ανάλογη συνέχεια. Ο Ισπανός τεχνικός, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, κατά τα άλλα όμως, η ομάδα είναι πάνοπλη και έτοιμη για το μεγάλο “διπλό”.

Όσων αφορά τον τακτικό προσανατολισμό, ο Ολυμπιακός θα δώσει τα “κλειδιά” στα ασφαλή χέρια του “Kill Bill”, με τον ηγέτη των “ερυθρολεύκων” να δημιουργεί και να εκτελεί μέσα από το πικ-εν-ρολ. Οι Ματ Λοτζέσκι και Έρικ Γκριν θα “παραμονεύουν” στην αδύνατη πλευρά για το ελεύθερο σουτ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης θα πάει στη μεγάλη του δύναμη: στο ποστ. Ο Κεμ Μπιρτς θα ρυθμίσει την “κυκλοφορία” στην άμυνα, καθώς είναι εκ των κορυφαίων rim-protectors στην Ευρώπη, ενώ οι Παπαπέτρου και Παπανικολάου είναι τα κρυφά χαρτιά του κόουτς Σφαιρόπουλου, με την ενέργειά τους σε άμυνα και επίθεση. Αναμένεται να δούμε ένα παιχνίδι σε αργό τέμπο, με συνεχείς προπονητικές παρεμβάσεις και “ατσάλινη” άμυνα.

Από την άλλη, οι “πράσινοι” επιθυμούν να δουν σε καλή κατάσταση τον Νικ Καλάθη, με τον Έλληνα πλέι-μέικερ να είναι ο ιθύνων νους, ο “εγκέφαλος” της ομάδας. Ο τρόπος που οργανώνει, το court-vision του και οι αμυντικές του αρετές, θα αποδειχθούν καθοριστικές, ενώ, οι Τζέιμς και Ρίβερς, θα πάρουν πολλές προσπάθειες μετά από ντρίμπλα, όντας “καυτοί” το τελευταίο διάστημα. Ο Κρις Σίνγκλετον θα είναι το “πολυεργαλείο”, με τρομερές άμυνες στο πικ-εν-ρολ, αλλά και all-around ικανότητες στην επίθεση, ενώ ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, έδειξε πως ήδη προσαρμόζεται, στο ματς με την Εφές, αποδεικνύοντας πως είναι natural scorer. Αυτό που έλειψε από τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων, ήταν η “φαντασία” στην επίθεση, η οποία φαινόταν μονοδιάστατη και στατική. Σε περίπτωση τροποποίησης του θέματος αυτού, οι “πράσινοι” πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητές τους για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με την ιστορία, ο Ολυμπιακός διεκδικεί την 18η συμμετοχή του σε τελικό (9 κατακτήσεις), όμως ο Παναθηναϊκός πλεονεκτεί σημαντικά στη διοργάνωση αυτή, με 17 κατακτήσεις και 22 συμμετοχές σε τελικούς. Τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στον θεσμό, ήταν το Σεπτέμβριο του 2015, με τους “πράσινους” να επικρατούν με 64-70, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Μάνος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…