Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η συλλογικότητα και η υπέρβαση

Η συλλογικότητα και η υπέρβαση

williams white

williams-white

Οι Έλιοτ Ουίλιαμς και Οκάρο Ουάιτ ήταν οι δύο παίκτες που μοιράστηκαν το βραβείο του MVP της 25ης αγωνιστικής. Αμφότεροι μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη βράβευση τους.

Αναλυτικά:

“Ομάδα σημαίνει “όλοι μαζί”
williams-covan brown-panathinaikos-aek

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε TAGHeuer MVP σε συνδυασμό με την νίκη της ομάδας σου επί της ΑΕΚ;
“Για εμένα το σημαντικότερο είναι να νικά η ομάδα και όλοι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Ομάδα σημαίνει “όλοι μαζί” κι αυτό είναι θεμελιώδης αρχή. Απ’ εκεί και πέρα το ότι βοήθησα την ομάδα μου να νικήσει είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο, όχι φυσικά για τον εαυτό μου, αλλά για το σύνολο: Τους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου, τον κόσμο”.

– Η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία. Τι μπορεί να καταφέρει ο Παναθηναϊκός στο τέλος της;
“Το βέβαιο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα υψηλών απαιτήσεων, όπως άλλωστε υπαγορεύει και η ιστορία του. Αυτό σημαίνει ευθύνη για όλους μας και το έχουμε καταλάβει”.

– Αγωνίζεσαι για πρώτη φορά στην καριέρα σου, στην Ευρώπη, ποια η γνώμη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ;
“Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πολύ καλό επίπεδο παικτών και προπονητών κι αυτό το διαπιστώνω σε κάθε αγωνιστική. Ομολογουμένως έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο και είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι εδώ”.

“Μπορούμε την υπέρβαση”
white-kavala-aris

-Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε TAGHeuer MVP σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Ρεθύμνου Cretan Kings με την οποία η ομάδα σου “κλείδωσε» την τρίτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου;
“Δεν ήξερα καν ότι ήμουν MVP της αγωνιστικής! Σήμαινε πολλά η νίκη μας επί του Ρεθύμνου. Ήταν ένα σκληρό ματς απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για μία από τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Δεν έπαιξα πάρα πάρα πολύ καλά, αλλά έπαιξα αρκετά καλά ώστε να “δραπετεύσουμε” από την Κρήτη με τη νίκη με την οποία εξασφαλίσαμε την 3η θέση στην κανονική περίοδο.

Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και αυτό είναι που προσπαθώ πάντα και με κάθε τρόπο να κάνω. Σε προσωπικό επίπεδο σίγουρα αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά. Είμαι νέος και κάθε φορά που κατακτώ έναν τίτλο ατομικά νιώθω καλά. Πάνω, όμως, και από αυτό, είναι η ομάδα και οι ομαδικοί τίτλοι”.

– Μπορεί ο Άρης να κάνει υπέρβαση στα πλέι οφ;
“Ναι νιώθω πως μπορεί… Είμαστε επικίνδυνη ομάδα και αν παίξουμε στα πλέι οφ συγκεντρωμένοι, τότε θα είμαστε επικίνδυνοι για οποιονδήποτε αντίπαλο”.

– Αγωνίζεσαι για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ποια η γνώμη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ;
“Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο των άλλων χωρών. Έχει το δικό του στυλ και είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς σε αυτό. Είναι πολύ καλή και δυνατή λίγκα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …