Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης … Και μπορεί ακόμα καλύτερα!

… Και μπορεί ακόμα καλύτερα!

olympiakos hackett strawberry hunter

olympiakos-hackett-strawberry-hunter

Γιώργος ΚογκαλίδηςΣτο Top16 δεν υπάρχουν κακές ομάδες. Αλλά δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες με την εικόνα, τη σταθερότητα και την προσήλωση των παικτών στο προπονητικό πλάνο, σαν τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι στιγμές που παίζουν ολοκληρωτικό μπάσκετ κι η πλάκα είναι πως μπορούν να γίνουν πολύ καλύτεροι, αν μπουν περισσότερο στο κλίμα ο Τζέιμς κι ο Όντομ, όταν επιστρέψει ο Λοτζέσκι.

Η Λαμποράλ δεν είναι τυχαία ομάδα κι ο Ολυμπιακός πέρασε… χαλαρά από την έδρα της. Όπως με άνεση επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα. Βεβαίως, ίδιους βαθμούς παίρνει, με όσους θα έπαιρνε αν κέρδιζε με την ψυχή στο στόμα, όμως κι η εικόνα έχει την αξία και τη… μέτρησή της.

Περί της αμυντικής στοχοπροσήλωσης ουδείς λόγος. Ούτε χρειάζεται να καταφύγουμε σε στατιστική ανάλυση, στο πόσο κατέβασε την παραγωγικότητα των Βάσκων, ούτε να απομονώσουμε στιγμές. Ο Ολυμπιακός χτίζει τη νίκη του από την άμυνα κι αυτή είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να φτάσει κανείς ως το τέλος.

Περί της επίθεσης, ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει μετά την “υποχρεωτική αγρανάπαυση” να είναι ανανεωμένος. Έχει κάνει δύο εξαιρετικά παιχνίδια, με υπομονή και οικονομία, αλλά και με προσφορά λύσεων. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι φέτος εντελώς διαφορετικός. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι σταθερό σημείο αναφοράς κι ο Οθέλο Χάντερ η κολόνα που κάθε ομάδα θέλει.

Από εκεί και πέρα υπάρχει αστάθεια, αλλά και σταθερές. Πάντα βγαίνει ένας παίκτης που θα είναι στη… βραδιά του (Χάκετ, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αθηναίου έχουν δώσει κατά καιρούς λύσεις). Χθες δεν ήταν κανείς κι ο Ολυμπιακός “καθάρισε” τη νίκη, όταν στην εξίσωση μπήκε ο Σον Τζέιμς, ο οποίος δεν είναι ακόμα ο παίκτης που θα προσφέρει όσες λύσεις έχει ανάγκη η ομάδα του, αλλά δεν είναι και τυχαία περίπτωση.

Έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι και όταν θα ανεβάσει στροφές θα είναι εντελώς διαφορετικός. Ψαρωμένος μεν, αλλά με ξεκάθαρο ταλέντο και ικανός να προσφέρει είναι ο Τζόνσον – Όντομ. Δεν τράβηξε από τα μαλλιά προσπάθειες, κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να είναι παίκτης ομάδας και στο πρώτο του (ουσιαστικό) δείγμα -αν και νωρίς να κριθεί- παίρνει θετικό βαθμό.

Συνολικά ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά στάνταρ, να πείθει ότι πρόκειται για έναν δυνάμει διεκδικητή του φάιναλ φορ και να επιτρέπει στους φίλους του να βλέπουν… μακριά.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…