Κεντρική NBA The… “Bearded King” (vid)
NBA

The… “Bearded King” (vid)

james butler1

james-butler

Οι δύο χθεσινές σειρές του ΝΒΑ, ακολουθούν μια σταθερή πορεία στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Από τη μια έχουμε τα εκπληκτικά ντέρμπι των Καβαλίερς με τους Μπουλς και από την άλλη τη συγκλονιστική σειρά μεταξύ Ρόκετς και Κλίπερς, η οποία όμως χαρακτηρίζεται από εκατέρωθεν διασυρμούς.

Έτσι και χθες οι Καβαλίερς κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στη σειρά (3-2) με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να “οργιάζει” ξανά και από την άλλη, στο Χιούστον, οι Ρόκετς πήραν το “αίμα” τους πίσω και συνέτριψαν τους Καβαλίερς μειώνοντας σε 3-2, με τον Τζέιμς Χάρντεν να μιμείται τον “βασιλιά“.

Τα αποτελέσματα:
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Σικάγο Μπουλς 106-101
Χιούστον Ρόκετς – Λος Άντζελες Κλίπερς 124-103

Ένταση, ανατροπές, μεγάλα σουτ και… “βασιλιάς”!

delavedova-rose-james

Ακόμα ένα άκρως καθηλωτικό παιχνίδι διαδραματίστηκε μεταξύ Καβαλίερς και Μπουλς που βρήκε νικητές τους πρώτους με 106-101, οι οποίοι επιστρέφουν στο Σικάγο για να διεκδικήσουν το διπλό πρόκρισης στους τελικούς της Ανατολής. Μπορεί αυτό το ματς να μην κρίθηκε με μπάζερ μπίτερ (όπως τα δύο προηγούμενα στο Σικάγο) αλλά η ένταση και το πάθος ήταν σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας και στην αποβολή του Ταζ Γκίμπσον ο οποίος κλώτσησε τον Ντελαβεντόβα. Αμφότερες οι ομάδες κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ με τους Μπουλς να βρίσκονται κοντά σε μεγάλο comeback στο τέλος αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει τους φιλοξενούμενους να “σπάσουν” ξανά την Κουίκενς Λόουνς Αρίνα και με καθοριστικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση έκρινε το ματς.

Ο “βασιλιάς” έκανε φανταστικό παιχνίδι έχοντας 38 πόντους (13/19 διπ.-1/5 τρ.-9/12 βολές), 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, ισάριθμα κοψίματα και κανένα λάθος ενώ η τάπα που έριξε στον Ρόουζ το τελευταίο λεπτό στάθηκε καταλυτική όντας παράλληλα ο άνθρωπος που διατήρησε προηγουμένως το προβάδισμα στο στρατόπεδο των “ιπποτών“. Ο Κάιρι Έρβινγκ (25π. με 3/6 τρ.-5ασ.) ανέβασε επιτέλους την απόδοση του και παρά τους τραυματισμούς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά και του Τζέι Αρ Σμιθ (12π.-3ρ.).

Οι Μπουλς, από την άλλη, κυνηγούσαν στο σκορ σχεδόν όλη τη διάρκεια και παρ’ ότι βρέθηκαν πίσω με διψήφιες διαφορές είχαν το σθένος να αντεπιτεθούν φθάνοντας κοντά στην πηγή χωρίς όμως να καταφέρουν να πιουν νερό στο τέλος. Ο Τζίμι Μπάτλερ (29π.-9ρ.-3ασ.) ήταν ο κορυφαίος με τους Μάικ Ντανλίβι (19π.-4ρ.-4ασ.) και Ντέρικ Ρόουζ (16π.-9ρ.-7ασ.) να τον πλαισιώνουν. Η επιβλητική παρουσία του, τραυματία, Πάου Γκασόλ κάτω από τις ρακέτες λείπει εμφανώς από την ομάδα του Τομ Θίμποντο καθώς τόσο ο Γιόακιμ Νόα (10π.-9ρ.) όσο και ο Ταζ Γκίμπσον (10π.-5ρ.) δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν ολοκληρωτικά το κενό του.

“Πυραυλοκίνητος” Χάρντεν

james harden

Οι Ρόκετς βρισκόντουσαν με την πλάτη στο τοίχο και δη πίσω με 3-1 στη σειρά, υποδέχονταν τους Κλίπερς και ενδεχόμενη ήττα τους απέκλειε νωρίς από τη συνέχεια των πλέι οφ καθώς οι ίδιοι στοχεύουν μέχρι το πρωτάθλημα. Τότε ήταν που λειτούργησε το αίσθημα της επιβίωσης και μίλησε η ποιότητα του αρχηγού. Ο Τζέιμς Χάρντεν με μια μεγαλειώδη εμφάνιση, που βρήκε ανταπόκριση και στους συμπαίκτες του, ηγήθηκε μιας ισοπεδωτικής επικράτησης του Χιούστον με 124-103!

Ο “μούσιας” σημείωσε το πρώτο triple-double της καριέρας του σε αγώνα πλέι οφ καθώς τελείωσε το ματς με 26 πόντους (8/12 διπ.-1/8 τρ.-7/8 βολές), 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, έχοντας συνοδοιπόρους τους Ντουάιτ Χάουαρντ (20π.-15ρ.-2κοψ.) και Τρέβορ Αρίζα (22π. με 4/6 τρ.-8ρ.-3ασ.-3κλ.). Ποιοτικές “ανάσες” έδωσαν και οι Κόρι Μπρούερ (15π.) και Τέρενς Τζόουνς (12π.-5ρ.) ερχόμενοι από τον πάγκο ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόλαβε να σημειώσει 1 πόντο (0/1 τρ.-1/2 βολές) και να κατεβάσει 1 ριμπάουντ στα 2 λεπτά που πάτησε παρκέ.

Οι Ρόκετς ήταν η απελπισμένη ομάδα και εμείς δεν παίξαμε τόσο απελπισμένα” είπε ο Ντοκ Ρίβερς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς και αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του. Οι Κλίπερς δεν κατάφεραν ποτέ να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη καθώς δεν έδειξαν το μαχητικό πνεύμα που τους χαρακτήρισε στα πλέι οφ μέχρι στιγμής, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Μπλέικ Γκρίφιν (30π.-16ρ.) και Κρις Πολ (22π.-10ασ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…