Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Break στο ΣΕΦ, κούπα η ΤΣΣΚΑ

Break στο ΣΕΦ, κούπα η ΤΣΣΚΑ

pappas pao

pappas-pao

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει break στο ΣΕΦ, αποθέωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ενώ τόνισε πως την Ευρωλίγκα θέλει να την κατακτήσει η ΤΣΣΚΑ και εύκολα μάλιστα για να δει ο κόσμος τι τρομερή ομάδα αντιμετώπισε το “τριφύλλι” στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά:

Για τις φιλοδοξίες του: “Στόχος δεν είναι να γίνουμε καλύτεροι από κάποιον, αλλά να πηγαίνει καλά η ομάδα”.

Για τη φετινή σεζόν: “Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Την ζείτε κι εσείς, την ζούμε κι εμείς”.

Αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει break στο ΣΕΦ: “Τους κερδίσαμε με μισή ομάδα και χωρίς κόσμο. Όλα είναι πιθανά. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, είμαστε πιο πίσω τώρα. Υπάρχει όμως κίνητρο και μπορώ εκ του ασφαλούς να πω ότι μπορούμε να κάνουμε το break”.

Για την αλλαγή προπονητή: “Σε κάθε αλλαγή προπονητή το κίνητρο ανεβαίνει γιατί έρχεται ένας νέος και θέλεις να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Η κατάσταση την οποία άφησε ο προηγούμενος προπονητής δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, η εικόνα μιλάει από μόνη της”.

Για τα τα playoffs: “Το κρίσιμο κομμάτι είναι τώρα. Θα τα δώσουμε όλα”.

Για τους παίκτες που προτιμούσε ο Ιβάνοβιτς: “Ήρθε νέος κόουτς, επέλεξε κάποιους παίκτες και ήταν λογικό να ζήσει και να πεθάνει με αυτούς. Υπήρχαν προβλήματα. Σαν προπονητή δεν μπορώ να τον κρίνω. Είναι πολύ καλός και ειλικρινής άνθρωπος με καθαρό βλέμμα. Δεν ήμουν και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του, όμως όταν έφυγε αισθάνθηκα άσχημα. Έχασε τη δουλειά του”.

Για τις νίκες σε μεγάλα ματς και τις γκέλες απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους: “Το κίνητρο είναι στοιχειώδες σε μια ομάδα. Με τη Ρεάλ όλοι θέλαμε να αποδείξουμε ότι ανήκουμε σε αυτό το επίπεδο. Τους κερδίσαμε σχετικά άνετα. Ίσως από την άλλη υποτιμήσαμε κάποιες ομάδες. Η Άλμπα και ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχουν τη φανέλα της Ρεάλ, αλλά φταίμε κι εμείς. Στα εύκολα ματς δεν δείξαμε τη σοβαρότητα που έπρεπε”.

Για το στιλ προπόνησης του Ιβάνοβιτς: “Έδινε βαρύτητα στη φυσική κατάσταση, στο ένστικτο και στο ταλέντο του παίκτη. Πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση όμως. Φαινόταν απέναντι σε άμυνες καλά οργανωμένες ότι είχαμε θέματα”.

Για τον Μανωλόπουλο: “Είναι χρόνια στο χώρο. Ξέρει την ομάδα, είναι Έλληνας και έξυπνος άνθρωπος. Του λείπει η εμπειρία. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι προσωρινή λύση. Είχε ρόλο αλλά δεν ήταν ο ρόλος του να έχει πρωτοβουλίες. Πέρσι αναβαθμίστηκε. Τώρα έχει ως έργο να μας βάλει σε καλούπι για να γίνουμε ομάδα. Το βασικότερο αυτό είναι”.

Για το κλίμα μετά τις ήττες: “Το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο καθένας αντιμετωπίζει αλλιώς τα πράγματα. Αν ο Ιβάνοβιτς έχανε στην Ταού, δεν υπήρχε κάτι άλλο να του πουν. Πήγαινε σπίτι του. Εδώ είναι αλλιώς”.

Για το σύνθημα που έχει βγει με το όνομά του: “Το όνομα μου είναι εμπορικό, κάνει ομοιοκαταληξία. Δεν χρειάζεται να σου περιγράψω πόσο ωραίο συναίσθημα είναι. Είναι μακρινό σενάριο το να είμαι ηγέτης. Να είμαστε καλά και βλέπουμε”.

Για τη στήριξη του κόσμου: “Μου δίνει ενέργεια σίγουρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να κάνω εσάς να φωνάζετε το όνομα μου. Για αυτό παλεύω. Δεν είναι όνειρο, έγινε. Ονειρικό είναι να συνεχίσει να γίνεται, να το ζω κάθε φορά”.

Για το ότι ήταν στον πάγκο στην τελευταία φάση στο ματς με τη Ζαλγκίρις: “Θες να ξύσεις πληγές; Δεν με νοιάζει να ξεκινάω τα ματς, μ’ αρέσει να τα τελειώνω. Ήταν η απόφαση του προπονητή”.

Για την αλλαγή εικόνας της ομάδας: “Αυτή η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά χωρίς εμπειρία στο επίπεδο αυτό. Μπήκαμε με ενθουσιασμό, κάναμε καλά ματς. Για να έχεις διάρκεια πρέπει να έχεις πλάνο και στρατηγική. Μάλλον δεν το είχαμε. Κάποια στιγμή έφυγε ο ενθουσιασμός, έπεσε η απόδοση μας”.

Ποιο ήταν το κομβικό ματς που… έπεσε η ομάδα: “Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα ματς. Μετά τις δυο μεγάλες νίκες επί Φενέρ και Αρμάνι ίσως θεωρήσαμε ότι είμαστε ομάδα Final Four και να πήραν τα μυαλά μας αέρα. Μετά φάγαμε δυο χαστούκια και ίσως εκεί ξεκίνησε”.

Αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο: “Με το χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχω σταματήσει τα τελευταία χρόνια”.

Αν παίζει καλό ποδόσφαιρο: “Μπορώ να στο αποδείξω κάποια στιγμή”.

Για τον Λαουάλ: “Δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ. Έκανε προπόνηση, προσπαθούσε”.

Για τους Μόργκαν και Κούπερ: “Φαίνεται δυνατό κορμί ο Μόργκαν, τον Κούπερ τον γνωρίζω κι εγώ. Ο Κούπερ είτε βάζει τη μπάλα στο καλάθι είτε τη δίνει να τη βάλει άλλος”.

Για τον τρόπο διαχείρισης του Νέλσον: “Υπήρχε ένα θέμα κατεύθυνσης στο παρκέ. Τα βλέπετε”.

Για το κλίμα στην ομάδα και στον πάγκο: “Όλοι μεταξύ μας έχουμε άριστη σχέση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Αν υπάρχει αγωνιστικό παράπονο, άλλοι μπορούν να υποκριθούν, άλλοι όχι. Εγώ δεν μπορώ. Μπορεί να βγω και να στραβώσω λίγο. Μπορεί να είναι λάθος, έτσι είναι. Λίγοι μπορούν να έχουν και τους 10-12 παίκτες χαρούμενους”.

Αν μπορεί να γίνει Διαμαντίδης: «Δεν θα ακούσεις κάτι τέτοιο από το στόμα μου ποτέ. Εγώ το έχω ονειρευτεί. Το σίγουρο είναι ότι θέλω. Δεν μπορώ να σου πω αν θα τα καταφέρω ή όχι».

Αν θα ήθελε άλλη αντίπαλο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: “Δεν σκέφτηκα με ποιον θα πέφταμε. Με ένοιαζε να παίξω στα πλέι οφ. Θα μου φαινόταν το ίδιο όποιον κι αν αντιμετωπίζαμε”.

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: “Είναι ένας πολύ ικανός προπονητής με τον οποίο δεν θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ”.

Αν επέλεγε έναν παίκτη να έρθει στον Παναθηναϊκό: “Μου άρεσε και σαν τύπος ο Λάσμε. Κάλυπτε αδυναμίες μου στην άμυνα, έμπαινε μπροστά στα αποδυτήρια, μου άρεσε πολύ και η παρέα και η συνεργασία μαζί του”.

Για τη διαφορά να παίζεις μπροστά σε 15.000 και σε 2.000 κόσμο: “Μπορούμε να καταλάβουμε τι επικρατεί. Δεν γίνεται να πληρώνεις συνέχεια 10 και 20 ευρώ. Άλλη πέραση έχουν ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπάρτσα, άλλη η Ελευσίνα. Όσο περισσότερος κόσμος τόσο περισσότερη ώθηση. Ακούγεται γραφικό αλλά ο κόσμος μας δίνει το έξτρα για να ανέβουμε επίπεδο”.

Σε ποιο Ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού θα ήθελε να είναι αποστολή: “Δυο θα ήθελα. Το ένα στη Μπολόνια το θεωρώ το πιο μάγκικο και καρυδάτο. Το άλλο μέσα στην Αθήνα με 20.000 να κρέμονται είναι άλλο συναίσθημα”.

Ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης: “Μεγάλωσα με Μποντιρόγκα. Ένιωθες ασφάλεια όταν είχε τη μπάλα”.

Για το τελευταίο σουτ όταν καίει η μπάλα: “Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι. Είναι ένστικτο. Εμένα μπορεί να μου αρέσει. Δεν ήρθε κάποια στιγμή που είπα δεν θέλω τη μπάλα. Μπορεί να είμαι εγωιστής αλαζόνας και κωλ…δο και να τη θέλω. Άλλοι είναι καλοί παίκτες. άλλοι βάζουν μεγάλα σουτ”.

Για τα χρήματα των συμβολαίων και τη μεταγραφή στη Μπιλμπάο: “Βασικός στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την οικογένεια. Μην είμαστε άπληστοι. Με τα λεφτά που παίρνω ζω άνετα και μπορώ να βοηθήσω την οικογένειά μου. Είναι υπεραρκετά. Δεν είναι μόνο αυτά. Δεν είναι το παν. Έξω ζει κόσμος με 400 ευρώ. Η Μπιλμπάο μου έκανε πολύ καλό συμβόλαιο αλλά δεν φρόντισε, δεν ήθελε, δεν τόλμησε να μου δώσει ευκαιρία. Σίγουρα είναι θέμα προπονητή. Πήγα στην ομάδα και υπήρχε Έλληνας προπονητής. Ούτε στην προπόνηση δεν με δοκίμασε. Δεν με άφησε καν να κάνω προπόνηση στην Ελλάδα που μου είπε να βρίσκομαι”.

Για τη θητεία του στην Ισπανία: “Ήρθα Κολοσσό λόγω στρατού. Έκανα καλή χρονιά με βάση τα στατιστικά. Με την Εθνική είχαμε επιτυχίες. Το timing ήταν ιδανικό για να παίξω στη Μπιλμπάο. Ο συγκεκριμένος προπονητής δεν μου έκανε το χατίρι. Ήθελα να είναι το σκαλοπάτι για να έρθω εδώ. Δεν συγκρίνεται η Μπιλμπάο με τον Παναθηναϊκό”.

Για την Εθνική: “Όπως άκουσες και πριν συγκρούονται λίγο. Δεν θα σου πω για πατρίδες, εθνικιστικά και αυτά. Μ’αρέσει να παίζω στην Εθνική. Οι μικρές εθνικές μου πρόσφεραν χαρές και μου έδωσαν αναγνώριση. Μου έδωσαν πάτημα για να κάνω καριέρα. Το να παίξω όμως στην Εθνική είναι κάτι πολύ μακρινό με τις παρούσες συνθήκες”.

Για τον πατέρα του: “Δεν θα με αφήσει ποτέ να φύγω από εδώ. Αυτός μας έστειλε στα γήπεδα”.

Για το ωραίο μπάσκετ: “Το μπάσκετ πέρα από το οπαδικό είναι θέαμα, ψυχαγωγία. Αν το θέαμα είναι αποκρουστικό, δεν θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Το ιδανικό είναι να παίζεις ωραίο μπάσκετ και να κερδίζεις. Συνήθως όταν παίζεις ωραίο μπάσκετ κερδίζεις βέβαια”.

Αν έχει συμπάθειες σε παίκτες: “Με τον Βλάντο είμαστε χρόνια φίλοι. Δεν ήμασταν ποτέ κολλητοί κι αυτό είναι καλό. Δεν υπάρχει μεγάλη τριβή. Τον εκτιμώ, τον σέβομαι και τον αγαπάω. Χαίρομαι όταν παίζει καλά. Ο Γκιστ είναι σπουδαίο παιδί και γουστάρω πάρα πολύ που είναι στην ομάδα. Όλοι στεναχωρηθήκαμε, όχι για το γεγονός αλλά για τον Γκιστ που είναι ψυχάρα και τον γουστάρουν όλοι στην ομάδα. Ο Φώτσης είναι φοβερό παιδί. Θα τελειώσει στα 60 έτσι όπως είναι, θα παίζει ακόμα”.

Για το ταλέντο και το πρώτο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό: “Το ταλέντο έχει ένα ταβάνι. Θέλω να βελτιωθώ. Δεν είμαι ο πιο δουλευταράς στον κόσμο αλλά είναι και εγωιστικό. Θέλω να γίνω καλύτερος γιατί δεν θέλω να με ξεπεράσει κάποιος άλλος. Ερχόταν μια χρονιά που θα ήμουν στον Παναθηναϊκό, η όρεξη που είχα αρκούσε για να πάω στο γήπεδο μόνος μου, δεν σημαίνει ότι κάθε καλοκαίρι εκεί, αλλά θέλω να βελτιώνομαι”.

Αν μετανιώνει για κάτι: “Εκ του αποτελέσματος είναι λάθος το ότι επέλεξα να πάω τότε στη Μπιλμπάο γιατί έχασα έναν χρόνο μπάσκετ, πραγματικά δεν έπαιξα έναν χρόνο. Με πήγε πίσω. Γίνονται λάθος επιλογές στη ζωή”.

Ποιον κόουτς θεωρεί καλό: “Ο Σφαιρόπουλος είναι πάρα πολύ καλός κόουτς. Σοβαρός και μετρημένος. Ποτέ δεν θα δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Είναι κόουτς που εκτιμώ. Έχω φτάσει σε σημείο να πω ότι του έκανα τη ζωή δύσκολη και αναγνωρίζω το λάθος μου”.

Αν θα γινόταν κόουτς: “Δεν είμαι τέτοιος τύπος. Δεν θέλω ποτέ να βρω παίκτη σαν κι εμένα”.

Για το μέλλον της ομάδας: “Ο χρόνος είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά τα παιδιά του χρόνου θα είναι καλύτεροι, πιο ώριμοι. Με μια καλή επιλογή στη θέση του ψηλού, θα είναι ακόμη καλύτερη ομάδα. Έχουν πάρει ομάδες Ευρωπαϊκά με πολύ λιγότερο ταλέντο. Ούτε ο Ράις, ούτε ο Σμιθ ήταν τεράστιοι παίκτες με τεράστια συμβόλαια”.

Ποιος θέλει να πάρει την Ευρωλίγκα: “Θέλω να το πάρει η ΤΣΣΚΑ και εύκολα για να καταλάβουν όλοι με τι είχαμε να κάνουμε στη σειρά των πλέι οφ”.

Ποιον κόουτς θα ήθελε του χρόνου: Δεν μπορείς να πάρεις ένα προπονητή που στηρίζεται στους ψηλούς και να μην έχουμε τρομερούς ψηλούς. Θεωρώ ότι και οι Έλληνες είναι καλοί προπονητές. Ο Σφαιρόπουλος που είπα πριν είναι στον Ολυμπιακό, ο Μαρκόπουλος είναι πολύ καλός κόουτς έχω συνεργαστεί μαζί του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…