Αν δεν ήταν κακός…

spanoulis sloukas pao sef

spanoulis-sloukas-pao-sef

kogasΞέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους “μεγάλουςπαίκτες και στους πολύ καλούς παίκτες; Για παράδειγμα ο Ρότεστι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και πριν από λίγο έκανε τεράστιο παιχνίδι. Αλλά δεν είναι Σπανούλης… Τί κι αν για 35 λεπτά ήταν άφαντος, τί κι αν η στατιστική έγραφε 1/7 σουτ, 5 ασίστ, 2 λάθη (πενιχρή συγκομιδή, ανάλογη της εμφάνισης).

Με το σκορ στο 78-76 και το χρονόμετρο να κατηφορίζει από το πεντάλεπτο, ήταν η ώρα να μιλήσει ο αρχηγός. Σημειώστε: Κερδίζει ένα φάουλ, πετυχαίνει ένα τρίποντο (78-79), παίρνει όλον τον χρόνο της επίθεσης, ορμά προς το καλάθι με όλη την άμυνα προσαρμοσμένη επάνω του κι αστοχεί. Στη συνέχεια κερδίζει φάουλ σε σουτ τριών πόντων και πετυχαίνει 1/3 βολές (80-82). Δείγμα του ότι δεν ήταν καλά. Και;

Στην επόμενη επίθεση η μπάλα στα χέρια του. Κάνει λάθος, αλλά αμέσως τρέχει, βουτά στο παρκέ και με τη βοήθεια του Χάντερ κάνει το… κλέψιμο του αγώνα. Αμέσως μετά δίνει εντυπωσιακή ασίστ και ο Χάντερ καρφώνει (80-84). Ακολουθούν 4/4 βολές (82-88) και το τρίποντο στην εκπνοή (82-91) για το… “χαρήκαμε για τη φιλοξενία“.

Αν έτσι παίζει στις κακές του βραδιές, πώς να μην είναι ο Ολυμπιακός πρώτος στον όμιλο, με 6-1 σκορ και το χαλί στρωμένο από εδώ μέχρι τους… “8” (και βλέπουμε).

Οι “ερυθρόλευκοι” δυσκολεύτηκαν να περάσουν από την έδρα της Νίζνι και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που η άμυνά τους δεν λειτούργησε. Ήταν εξαιρετικός ο Πρίντεζης, ο Χάντερ προσφέρει πολύ περισσότερα από τον Ντάνστον (καιρό τώρα), ήταν πολύ καλός ο Ντάρντεν στο πρώτο μισό, είχαν συμμετοχή Σλούκας, Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ.

Ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος. Κι αν είχε τους Αγραβάνη – Παπαπέτρου θα ήταν ακόμα καλύτερος. Κι αν είχε επιλέξει να αποκτήσει σέντερ (ακόμα προλαβαίνει) θα ήταν ακόμα πιο γεμάτος. Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι “ερυθρόλευκοι” είναι ένα από τα 2-3 φαβορί για να παίξουν στη Μαδρίτη το 25% των πιθανοτήτων τους να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα.

Η Νίζνι είναι εξαιρετικά δύσκολη ομάδα. Έχει Ρώσους παίκτες που ξέρουν τί πρέπει να κάνουν πάνω στο παρκέ, ποιος είναι ο ρόλος τους, που δεν τρελαίνονται. Ομάδα που πρέπει να τη βρεις σε κακή μέρα για να την κερδίσεις. Ο Ολυμπιακός τη βρήκε σε εξαιρετική, αλλά πέρασε. Κι αυτό δίνει υπεραξία στη νίκη του.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μετά από κάθε αγωνιστική δείχνει ακόμα πιο έτοιμη, πιο ώριμη, πιο ικανή για να πάει τον δρόμο ως το τέλος. Κι ο πρώτος γύρος στο Top16 είναι απλά εξαιρετικός.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…