Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο ΠΑΟ – Άρης 90-53

ΠΑΟ – Άρης 90-53

bramos kipello

bramos-kipello

Ηράκλειο, αποστολή
kogas
Ήταν υπόθεση ενός δεκαλέπτου… Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε “υπνωτισμένος” για 27 λεπτά, μέχρι που ο Άρης προηγήθηκε με 35-40. Αυτό ήταν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ, προφανώς και έθιξε τον εγωισμό των παικτών του, οι “πράσινοι” έκαναν σερί (κρατηθείτε) 20-0, πήγαν τη διαφορά στο 55-40 και έδωσαν τέλος στη… σεμνή τελετή, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί κι αφήνοντας τους αντιπάλους με την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ υποχρέωσε τον κόουτς του ΠΑΟ να αφήσει στον πάγκο και τον Στεφάν Λάσμε, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα φάουλ, τομέας στον οποίο είναι επιρρεπής ο ψηλός από την Γκαμπόν.

Στα πρώτα λεπτά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πρωταγωνίστησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού δέχθηκε το πρώτο εύκολο καλάθι από τον Τσακαλέρη, αλλά απάντησε με ένα καλάθι και μια ασίστ, για να πάρει ο Παναθηναϊκός το προβάδισμα με 5-2 (τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη).

Οι “κίτρινοι“, όμως, δεν έδειξαν διάθεση να αφήσουν το παιχνίδι να ξεφύγει. Ισοφάρισαν σε 7-7 και 10-10, ενώ πέρασαν μπροστά με πέντε συνεχόμενους πόντους του Λευτέρη Μποχωρίδη (13-15). Οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 5-0, για να κλείσει το δεκάλεπτο με καλάθι του Ούκιτς και τον Παναθηναϊκό στο 20-18.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου Λάσμε και Μαυροκεφαλίδης φορτώθηκαν με δύο φάουλ έκαστος, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στο +7 (25-18), με σερί 7-0. Κάπου εκεί ένα χαμένο ριμπάουντ του Μάικ Μπατίστ και μια κακή επιλογή του στην επίθεση, έδωσαν στον Άρη το έναυσμα για την αντεπίθεση.

Ο Πελεκάνος πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, ο Άρης ισοφάρισε (25-25) και στη συνέχεια το 29-29 μετατράπηκε σε 33-38, με τους “πράσινους” να μην παίζουν άμυνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστράτευσε ξανά τον Μπατίστ, που αυτή τη φορά έδειξε πείσμα, ο Κάρι συνέχει σε να οδηγεί επιθετικά την ομάδα του και το ημίχρονο έληξε με απόλυτη ισορροπία (40-40).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν “εφιάλτης” για τον Άρη και η απόλυτη αφύπνιση για τον Παναθηναϊκό. Το 5-0 σερί με το οποίο έκλεισαν οι “πράσινοι” το ημίχρονο διευρύνθηκε σε 20-0, με άμυνα που έσπαγε κόκαλα και με καταιγισμό τριπόντων (ένα ο Κάρι, δύο ο Φώτσης).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν αφύλακτη διάβαση στο αντίπαλο καλάθι, πέτυχαν δύο δίποντα και τρεις βολές, συνολικά μόλις επτά πόντους, ενώ στο τέλος της περιόδου ο Ματσιούλις με 2/2 τρίποντα και ο Κάρι με άλλο ένα, πήγαν τη διαφορά στο +28 (75-47), για να κάνουν συνολικά ένα απίστευτο σερί 40-7, μετά το 35-40.

Μετά την… καταιγίδα, το τέταρτο μέρος του έργου δεν είχε ενδιαφέρον ως προς το αποτέλεσμα, αλλά μόνο γιατί ο Παναθηναϊκός έβαλε έξι λεπτά πριν τελειώσει το ματς και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλος (μαζί με Παππά και Γιάνκοβιτς), με το παρκέ να γεμίζει εκατέρωθεν πιτσιρικάδες (και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη από την πλευρά του Άρη).

Αυτό δεν μείωσε στο ελάχιστο την αμυντική προσήλωση των κυπελλούχων, που δέχθηκαν μόλις έξι πόντους σε αυτή την περίοδο, συνολικά 13 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, σ’ ένα ματς που αμυντικά (και μόνο) θύμισε αυτό με την Μπαρτσελόνα.

Διαιτητές: Τανατζής – Καρακατσούνης – Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 8 (2), Κάρι 17 (3), Μπατίστ 4, Φώτσης 11 (3), Ούκιτς 6, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 7 (1), Παππάς 7 (1), Γιάνκοβιτς 6, Ματσιούλις 13 (3).
ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 12 (2), Χαντ, Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Λαρεντζάκης, Βεζένκοβ 9 (1), Μούρτος 5, Αθηναίου 10 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…