Κεντρική Διεθνή Το… έκρινε ο Γιουλ (vid)

Το… έκρινε ο Γιουλ (vid)

llul kipello telikos

llul-kipello-telikos

Ήταν θέλημα του Γιουλ…
Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση αντάξια της ποιότητας των δύο ομάδων η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 77-76 στον τελικό του Copa Del Rey χάρη σε καλάθι του Σέρχιο Γιουλ στο ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το 24ο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Το ματς είχε την μορφή “θρίλερ” από την αρχή μέχρι το τέλος, με πολύ δυνατές άμυνες, πολλές φορές και στα όρια του… ξύλου και κρίθηκε στο φοβερό αυτό σουτ του Γιουλ αφού νωρίτερα οι Καταλανοί είχαν ανατρέψει μία εις βάρος τους διαφορά 7 πόντων (75-68), με την οποία έχαναν 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη.

Μάλιστα οι “μπλαουγκράνα” πέρασαν μπροστά με 76-75 με γκολ-φάουλ του Μπραντ Όλεσον όπου ολοκλήρωσαν σερί 8-0 που πραγματοποίησαν και ενώ απέμεναν 8 δευτερόλεπτα. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον… Γιουλ. Έτσι το πρώτο τρόπαιο της φετινής σεζόν κατέληξε στην Ρεάλ η οποία έκανε το 3-0 στα “κλάσικο” της χρονιάς αλλά είναι σίγουρο ότι οι δυο τους άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Κατά τα άλλα η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και τη Μπαρτσελόνα να έχει επιβάλλει τον ρυθμό της κυρίως χάρη στην παρουσία του Άντε Τόμις. Ο Κροάτης σέντερ σημείωσε 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν είχαν “αντίδοτο” στην αντιμετώπισή του. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 17-16 υπέρ της “Μπάρτσα“.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο παρέμεινε η ίδια εικόνα, οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, όμως ένα τρίποντο του Άλεξ Αμπρίνες ανέβασε την διαφορά στους 4 πόντους (40-36) στο 19’. Στο πρώτο μέρος ο φωτεινός πίνακας ανέγραφε το 42-38 υπέρ της “Μπάρτσα“. Στην επανάληψη ένα ξέσπασμα του Ρούντι Φερνάντεθ οδήγησε στο 51-47 στο 24’ με οχτώ σερί πόντους του Ισπανού σταρ.

Οι Καταλανοί επανήλθαν και ισοφάρισαν σε 57-57 στο 29’ με καλάθι του Έραζεμ Λόρμπεκ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την Ρεάλ να προηγείται με 60-59. Ήταν φανερό ότι το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Και αυτό συνέβη. Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης κύλισε όπως τα προηγούμενα λεπτά, προτού ένα τρίποντο του Μίροτιτς δώσει… αέρα 7 πόντων (71-64) στους Μαδριλένους, 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Οι “μπλαουγκράνα” δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, αλλά εκεί που άγγιζαν το Κύπελλο, ήρθε ο Γιουλ να πει την τελευταία κουβέντα και να διατηρήσει το αήττητο το συγκροτήματος του Πάμπλο Λάσο εντός Ισπανίας. Το τελικό 77-76 ανέδειξε την ομορφιά του μπάσκετ και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Ο Φερνάντεθ με 19 πόντους, ο Μίροτιτς με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές ενώ ο Γιουλ ήταν καθοριστικός και έβαλε 9 πόντους συνολικά. Ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 2 πόντους (1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ σε 18 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 15 πόντους και 8 ασίστ ήταν το πρώτο “βιολί” για την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα την ώρα που ο Τόμιτς είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/1 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 23 λεπτά.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 76-77
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-38, 59-60, 76-77.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 7, Σάδα, Χουέρτας 15 (1), Αμπρίνες 7 (2),  Ναβάρο 5, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 2, Όλεσον 11 (1), Λόρμπεκ 8, Νάχμπαρ 7 (1), Τόμιτς 14, Πούλεν.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 5 (1), Φερνάντεθ 19 (4), Ρέγιες 9, Μίροτιτς 17 (2), Ροντρίγκεθ 8, Κάρολ 2, Ντάρντεν 2, Γιουλ 9, Μπουρούσης 2, Σλότερ 4, Μεϊρί.

MVP του Copa Del Rey ο Μίροτιτς

mirotic-mvp-kipello

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με το μεγάλο σουτ του Σέρχιο Γιουλ αλλά MVP του Copa Del Rey ανακηρύχθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος, πολιτογραφημένος Ισπανός, φόργουορντ ήταν εξαιρετικός σε αυτό το τετραήμερο αφού είχε μέσο όρο 16,3 πόντους και 6,3 ριμπάουντ. Στον αποψινό τελικό ο Μίροτιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ έχοντας 17 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ με την παρουσία του έδωσε πολλές λύσεις στον Πάμπλο Λάσο.

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης:
Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια 83-60 (6/2)
Μάλαγα – Σαραγόσα 74-79 (6/2)
Βαλένθια – Λαμποράλ Κούτσα 74-73 (7/2)
Μπαρτσελόνα – Τενερίφη 102-60 (7/2)

Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης:
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα 98-66 (8/2)
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 89-81 (8/2)

Τελικός:
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 76-77.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…