Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Η Εθνική θα επανέλθει”

“Η Εθνική θα επανέλθει”

antetokounmpo dunk pagkosmio

antetokounmpo-dunk-pagkosmio

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ και το δυνατό ξεκίνημα των Μπακς, αναφέρθηκε στην εμπειρία του με την Εθνική ομάδα στο πρόσφατο Παγκόσμιο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επανέλθει στις επιτυχίες, σύντομα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Oι Μπακς έχουν κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα. Σε εξέπληξε η εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι στιγμής;

“Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Δουλέψαμε καλά στην προετοιμασία και ο προπονητής μας έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη. Άπαντες θέλουν να τα πάνε καλύτερα συγκριτικά με πέρυσι που είχαμε πάρα πολλές ήττες. Είναι υπέροχο το συναίσθημα της νίκης φέτος. Έχουμε εξαιρετικό ρόστερ και ο κάθε παίκτης παίζει για την ομάδα. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης“.

Ο Τζέισον Κιντ σου έδωσε τη “μπαγκέτα” της επιθετικής οργάνωσης σε κάποια παιχνίδια. Πως το βίωσες;

“Αισθάνομαι άνετα σε όποια θέση και αν αγωνίζομαι. Συμπεριλαμβανομένης και αυτής του πόιντ γκαρντ. Το ύψος μου δεν είναι το σύνηθες για έναν πόιντ γκαρντ αλλά νομίζω πως έχω τη δυνατότητα να αναλαμβάνω αυτό το ρόλο κάποιες φορές. Ακόμα μαθαίνω τη θέση αλλά μου αρέσει να οργανώνω το παιχνίδι. Επιπλέον, μπορώ να μάθω πολλά από τον κόουτς Κιντ, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων “άσων” στην ιστορία του ΝΒΑ. Είναι σημαντικό να είμαι ένας all-around παίκτης”.

Αγωνίστηκες στην πρώτη μεγάλη σου διοργάνωση το περασμένος καλοκαίρι όταν συμμετείχες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τι αποκόμισες από αυτήν την εμπειρία;

“Η συμμετοχή μου σε αυτή τη διοργάνωση ήταν ένας σημαντικός στόχος για μένα καθώς ανέκαθεν ήθελα να τεθώ αντιμέτωπος με τους καλύτερους του κόσμου. Πέρασα υπέροχα παίζοντας με την Εθνική ομάδα στην Ισπανία. Κάθε μέρα μάθαινα και κάτι καινούριο τόσο από τους προπονητές όσο και από τους συμπαίκτες μου.

Είμαι μόνο 19 ετών και το να μοιράζομαι τόσο χρόνο με σπουδαίους παίκτες όπως ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Νίκος Ζήσης, ήτα απίστευτο. Αυτή η εμπειρία με έκανε καλύτερο παίκτη“.

Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για την πορεία της Ελλάδας στη διοργάνωση;

“Στον πρώτο γύρο ήμασταν εξαιρετικοί. Νικήσαμε όλα τα παιχνίδια σε έναν δύσκολο όμιλο παίζοντας παράλληλα ωραίο μπάσκετ. Δυστυχώς η Σερβία, που έπαιξε τρομερά καλά απέναντι μας, μας απέκλεισε στο δεύτερο γύρο. Απογοητευτήκαμε γιατί είχαμε γεμίσει με αυτοπεποίθηση μετά τον πρώτο γύρο και αρχίζαμε να ελπίζουμε ίσως και για κάποιο μετάλλιο”.

Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν 10 χρόνια;

Φυσικά. Η εθνική δεν έχει κερδίσει τίτλους ή μετάλλια εδώ και μερικά χρόνια αλλά είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ που περιλαμβάνει βετεράνους που είναι εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, όπως ο Μπουρούσης, ο Πρίντεζης και ο Ζήσης ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι Έλληνες κάνουν το “άλμα” για το ΝΒΑ.

Έχουμε πολύ ταλέντο και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά θα είμαστε σε θέση, σύντομα, να ανταγωνιστούμε ισάξια τις καλύτερες ομάδες του κόσμου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…