Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Επισήμανση για τα χρονόμετρα

Επισήμανση για τα χρονόμετρα

basketa10

basketa10

Η ΕΟΚ επισήμανε, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, την αναγκαία ρύθμιση των χρονομέτρων στα κλειστά γυμναστήρια ώστε ο χρόνος να ανανεώνεται στα 14 δευτερόλεπτα ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ, σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει από φέτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σας ενημερώνουμε ότι από τις Εκθέσεις των Κομισάριων παρατηρείται ότι δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα η λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των κλειστών γυμναστηρίων που χρησιμοποιείται ως έδρα. Από τις αναφορές που έχουμε προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα δεν έχουν εναρμονιστεί με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να έχετε εναρμονίσει το χρονόμετρο των 24’’ να ανανεώνετε στα 14’’ στο επιθετικό ριμπάουντ σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Ακόμα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καθήκοντα του βοηθού σημειωτή τα κάνει ο χρονομέτρης του αγώνα για να αποφύγουμε (εκεί που τα ηλεκτρονικά των γηπέδων το επιτρέπουν) τον 4ο κριτή, ο οποίος άλλωστε προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς.

Αυτή όμως η επιπλέον ενασχόληση του χρονομέτρη πρέπει να του επιτρέπει να ασκεί και τα δικά του καθήκοντα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει ανεξάρτητη κονσόλα προσωπικών και ατομικών σφαλμάτων, η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στην παράλληλη με τα καθήκοντά του λειτουργία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…