Κεντρική Διεθνή “Τρένο” η Λιέτουβος

“Τρένο” η Λιέτουβος

lokomotiv kuban lietuvos ritas

lokomotiv kuban_lietuvos ritas

Με “όπλο” την άμυνα η Λιέτουβος Ρίτας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη “απέδρασε” από τη Ρωσία καθώς επικράτησε της Λοκομοτίβ Κούμπαν με 66-51 για την δεύτερη αγωνιστική της βαλτικής λίγκας.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και στην Ευρωλίγκα όπου βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το αποδεικνύει συνεχώς. Μετά λοιπόν την νικηφόρα πρεμιέρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι στον Παναθηναϊκό η λιθουανική ομάδα συνέχισε “τρένο” και με τις υποχρεώσεις της στη βαλτική λίγκα. Έτσι έφυγε με το διπλό από μία δύσκολη έδρα, αφού κυριάρχησε στην πρώτη και στην τέταρτη περίοδο που αποδείχθηκαν κομβικές για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν μόλις 8 πόντους με τη Λοκομοτίβ μετά βίας να περνάει τους 50.

Ήταν η δεύτερη νίκη για τη Λιέτουβος που παρέμεινε αήττητη ενώ ήταν η πρώτη ήττα για τη ρωσική ομάδα που έχει και ένα ματς περισσότερο. Ο Γλυνιαδάκης ήταν “διψήφιος” καθώς τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους (5/11 βολές, 5/11 δίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 λάθη. Ο Χουάν Παλάσιος με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ενώ από τους Ρώσους ξεχώρισε ο Ντέρικ Μπράουν με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα σπουδαίο διπλό πέτυχαν η Ρίγα στην Ουκρανία επί της Αζόβμας (67-60) και η Νίζνι στην Εσθονία επί της Κάλεφ (92-84). Η άλλη ουκρανική ομάδα, η Ντόνετσκ, κράτησε “απόρθητο” το… κάστρο της αφού έριξε στο… καναβάτσο τη Νίμπουργκ με 80-74. Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να την συντηρήσουν μέχρι το τέλος. Σε “θρίλερ” εξελίχθηκε το ματς στην Λευκορωσία ανάμεσα στην Τσμόκι Μινσκ και την Νεπτούνας με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο φινάλε (91-90). Πάντως μπορούσαν να κερδίσουν πιο εύκολα, ωστόσο οι Λιθουανοί με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο, μείωσαν τη διαφορά και με επιμέρους σκορ 28-18 παρ’ ολίγον να γυρίσουν “τούμπα” τον αγώνα. Ο Μπράνκο Μίρκοβιτς με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές.

Η Τουρόφ βρήκε ρυθμό στην τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 25-15 πήρε το ροζ φύλλο με 77-65 στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Χωρίς να συναντήσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία η Χίμκι “άλωσε” το Βόλγκογκραντ και επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 96-80. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον νόμο το πρώτο δεκάλεπτο και έφτασαν στην νίκη. Νωρίτερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το 2-0 ύστερα από την επικράτησή της με αντίπαλο την Αστάνα του Πατ Καλάθη.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Ούνικς Καζάν – Ενισέι 86-77 (19/10)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αστάνα 72-54
Αζόβμας – Ρίγα 60-67
Τσμόκι Μινσκ – Νεπτούνας 91-90
Ντόνετσκ – Νίμπουργκ 80-74
Κάλεφ – Νίζνι 84-92
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Λιέτουβος Ρίτας 51-66
Τουρόφ – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 77-65
Κράσνι Βόλγκογκραντ – Χίμκι 80-96
Κράσνιε Κρίλια – Τριούμφ (22/10).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…